Tantrički seks uključuje povezivanje partnera na dubljem nivou, energetsku razmenu i duhovno jedinstvo, za koje koriste seksualnu energiju. U ovakvom načinu vođenja ljubavi nije cilj doživeti orgazam, nego uživati u procesu, pratiti i osećati sve što se dešava u tebi i sa tobom, i deliti taj doživljaj sa partnerom. Tantrički saveti su posebno korisni ukoliko inače teže doživljavaš orgazam i treba ti više vremena, jer je akcenat na trajanju seksa i uživanju u bliskosti, a ne na trudu da postigneš orgazam. Na taj način partner uči da odloži svoj orgazam i da produži vreme trajanja seksa, a partnerka može da se opusti jer orgazam nije cilj i imperativ, pa će ga na kraju verovatno i doživeti, a usput će upoznati i doživeti sebe i partnera na jedan dublji i intimniji način, nego što smo u zapadnoj kulturi navikli da praktikujemo.

Orgazam nije cilj

Put je mnogo važniji – uživanje u seksu ne treba da bude pritisak i napor da se dostigne orgazam, nego naprosto uživanje u doživljavanju intimnosti. Osećaj gole kože, milovanje, dodiri i poljupci – prepusti se tom osećaju, neka te uzbuđenje lagano preplavi, a kad si na rubu orgazma i dalje nemaš razloga da negde žuriš – samo lagano i uz punu prisutnost u doživljaju.

Slušaj otkucaje svog srca

Energija uzbuđenja prolazi kroz tvoje srce, tako da ono postaje instrument seksa – bliskost je ono što se oseća u srcu, tu se nalazi centar vašeg intimnog sjedinjenja. Slušaj svoje srce – kako kuca, kako se ubrzava i kako taj rast uzbuđenja i intenziteta prati tvoj dah, dišeš sve ubrzanije i glasnije (dobro je da ne moraš da vodiš računa o tome koliko si glasna, dakle, potrebni su ti uslovi u kojima možeš potpuno da se opustiš).

Comments