Ne morate da postanete ni jogin, ni posvećenik, ni član neke sekte – za prihvatanje realnosti potrebna vam je samo svest o onome što jeste. O realnosti postojanja i razmene energije sve više se govori i sve je prihvaćenija, ali za vas može biti lični izazov i otkriće da prihvatite kao realno, ono što istočnjačka mudrost poznaje vekovima.

Naročito ako će to prihvatanje obogatiti vašu erotsku praksu.

Ono što treba da znate jeste da tela funkcionišu kao baterije – sa negativnim i pozitivnim polovima. Penis je nosilac pozitivnog pola, vagina negativnog. Penetracija šalje pozitivni naboj u negativan, odakle se primljena energija podiže do srca žene, koje je pozitivnog pola. Odatle, energija se šalje u srce muškarca, negativnog pola, a zatim do pozitivnog pola penisa.

zena muskarac seks cijela Tantrički seks: Možete i vi

Tako kruži energija za vreme seksa.

Dovoljno je da svoju senzibilnost usmerite na svest o kruženju energije, o davanju i primanju. To nećete moći ako seks doživljavate kao naboj koji traži ventil. I zbog toga je svest o kruženju energije tokom intimnog kontakta izazov. Zahteva od vas da se otvorite za vođenje ljubavi, da se posvetite seksualnom činu sa ljubavlju, čak i ako u taj čin stupate sa osobom koja nije vaš partner, u koju niste zaljubljeni i za koju niste vezani.

Otvarajući se na ovaj način, rizikujete da ljubav prožme vaš odnos sa tom osobom, ali rizik postoji samo ako seks posmatrate potrošački i strahujete od predavanja i vezivanja.

U suštini, svaki seks, sa bilo kim sa kim ste rešili da ga imate, treba da bude čin ljubavi, a to je potrošački orijentisanom umu teško da shvati i prihvati.

Zato će tantrički seks biti prirodan parovima koji su već pristali na obavezivanje i posvećenost i za koje ljubav i predavanje nisu rizik ni na koji način.

U uigranoj vezi iskusili ste razne periode, prevazišli neke krize, postigli bliskost i poverenje, pa će vam ideja da u seks stupite opušteno i lagano, da pokrenete i razmenite energiju, umesto da samo zadovoljite glad, biti bliskija i prihvatljivija. Bićete spremniji da podignete čitav odnos sa svojim partnerom na viši nivo bliskosti i poverenja, koje već poznajete.

Tantrički seks se razlikuje od onog koji praktikujete, kao što se vežbanje joge razlikuje od vežbanja u teretani. I jedno i drugo prija vašem telu i daje željene rezultate.

Razlika je u pristupu, svesti i nameri.

large 41 Tantrički seks: Možete i vi

Osnovi princip joge je istezanje opuštenih mišića, kojim se postiže maksimalna elastičnost uz minimalan napor, dozirano i postepeno. Tela onih koji vežbaju jogu, savitljiva su, mišićava, vitka i snažna.

U teretani, podižete teret naporom zategnutih i maksimalno angažovanih mišića, a postepenim treningom taj maksimum povećavate, usmeravajući ga u oblikovanje željenih mišića.

Tela onih koji vežbaju u teretani često su predimenzionirana u pojedinim delovima, jer se zapostavljava ravnomerno opterećivanje svih mišića.

Kao i joga, tantrički seks pokreće energiju lagano, bez posebnog fizičkog napora, a prijatnost i užitak povećavaju se postepeno, opuštanjem i prepuštanjem, sa pažnjom usmerenom na razmenu energije.

U uobičajenom seksualnom susretu preznojite se za pola sata, koncentrisani na postizanje orgazma ili na odlaganje orgazma, a posle toga ste umorni i ispražnjeni.

Posvetiti se vođenju ljubavi, kao što biste se posvetili vežbanju joge ne mora da znači više vremena provedenog u bavljenju seksom, ali ako se posle seksa osećate opušteno, osveženo i radosno, pronašli ste suštinu – obnovili ste energiju, postigli balans, doprineli svom zdravlju i produbili partnersku prisnost.

Izvori fotografija: pinterest.com, weheartit.com, femina.hr


Aleksina Đorđević

Comments