Tantrički seks nije za užurbanu, praskavu strast mladosti, ali je idealan za dugogišnje parove, jer uključuje sve nivoe povezanosti dve bliske osobe, produbljuje tu bliskost i podiže odnos na viši nivo. 

Šta je zapravo tantrički seks? 

U drevnoj indijskoj filozofiji, koncept tantre označava tehniku telesne intimnosti, koja se koristi za postizanje nivoa blaženstva i duboko unutrašnje povezivanje sa partnerom. 

Kao što je joga praksa za um i telo, tantrički seks je praksa za dušu i telo u partnerskom odnosu. U gruboj podeli, postoje dve vrste tehnike, put leve ruke i put desne ruke, što se odnosi na korišćenje energija unutar tela, njihovo buđenje, uzdizanje i usmeravanje, u sebi i zajedno sa partnerom. Levi put podrazumeva rituale i sleđenje pravila, dok je desni put rasterećeniji i samorefleksivniji. 

Prema istočnjačkim saznanjima i praksama, nivoom energije u ljudskom telu upravlja devet čakri (energetskih centara), od kojih je sedam glavnih, o kojima se češće govori, dok se preostale dve uključuju kada je u pitanju tantra. Nauka je dokazala prisustvo ovih energetskih centara u telu, ali još uvek pokušava da razume kako oni funkcionišu. Drevna znanja nas upućuju da povezivanjem sa svojim čakrama i njihovim aktiviranjem možete iskusiti blaženstvo, osloboditi se bola i neprijatnih emocija, ili kontrolisati i poboljšati bilo koju emociju koju ste ikada osetili. 

Tantrički seks je tehnika aktiviranja svih devet čakri tokom intimnog spajanja muškarca i žene, sa ciljem dubljeg iskustva povezanosti. koje se često opisuje kao blaženstvo na višem nivou, izvan onoga što um može da pojmi. 

Tantrički seks nije vrsta predigre, fetiš ili neka tajna magija, to je svesno upravljanje energijom, umetnost koju treba naučiti i savladati. To je meditacija i buđenje uma, dok se prepuštate seksu i zahteva ozbiljnu posvećenost i vreme. 

Kako da pristupite tantričkom seksu 

Pre svega, morate izdvojiti nekoliko sati bez ometanja, u bezbednom prostoru, u kome postojite samo vas dvoje. Isključite telefone, zvono na vratima i sve druge distrakcije, da biste mogli svu pažnju da posvetite jedno drugom. Tantrički seks može trajati sat ili dva, ili ceo dan – zavisi od vas i vašeg partnera. Počnite sa dva sata tantričke prakse, a jednom kada uspostavite vezu izvan fizičkog nivoa, shvatićete da vam je to prekratko i da želite još. Evo koraka koje treba da pratite (i napravite pauzu kad god poželite). 

Pročitajte i ovo: Sex talk: Ovo je izazov koji je falio vašem seksualnom životu

Postavljanje prostora 

Napravite posebnu atmosferu, koristite mirise kao što je sandalovina, pačuli, mošus (mirišljavi štapići), upalite sveće, pustite veoma tiho neku meditativnu muziku. Istuširajte se i obucite komotan ogrtač, ili se umotajte u maramu, da biste mogli lako da se svučete. Servirajte afrodizijake, kao što su jagode, čokolada, blago crveno vino, da podstaknete senzualnost. 

Sednite jedno preko puta drugog prekrštenih nogu, a ako vam to nije udobno, možete klečati, odnosno, sedeti nogu podvijenih ispod sebe. Možete se osećati uzbuđeno zbog same činjenice da radite nešto novo i zbog nesigurnosti kako će vam ići, pa zato dajte sebi vremena da se opustite i umirite. Gledajte se u oči i lagano milujte jedno drugo – po licu, rukama, grudima, stomaku, po celom telu, koliko možete da dosegnete. Zažmurite dok to radite i nastavite milovanje, kružeći oko erogenih zona, bez njihovog dodirivanja. 

Маsaža u 9 koraka za stimulaciju čakri 

Posle desetak minuta obostarnog milovanja (ili koliko vam je potrebno da se osetite opušteno i prijatno), vaši nervni završeci imaju pojačan osećaj dodira i sada je vreme za aktiviranje čakri. 

Sada treba da milujete sebe, gledajući se u oči. Dodirujte svoje bradavice, masirajte ih tokom devet dubokih, dugih udisaja. 

Spustite ruke ispod grudi, na rebra i ponovite spiralnu masažu uz 18 udisaja (dva puta po devet). 

Pomerite ruke još malo niže, do kraja rebara i ponovo masirajte, uz 27 udisaja (tri puta po devet).

Zatim ruke pomerite na mesto između rebara i pupka i masirajte tokom 36 udisaja (četiri puta po devet). 

Spojite ruke odmah iznad pupka i kružite njima po koži, dok dišete 45 sporih udisaja. 

Zatim masirajte sredinu između pupka i stidne kosti u trajanju od 54 udisaja. 

Zatim isto to tik iznad pubične kosti – 63 udisaja

Masirajte genitalije tokom 72 udisaja. 

Na kraju, masirajte ispod i iza genitalija kroz 81 udah. 

Sada lezite jedno pored drugog, ali se ne dodirujte. 

Savet – ako ste zbunjeni oko toga koje tačke tačno treba da masirate, ne brinite o tome, sve dok imate devet tačaka između bradavica i poslednje tačke masaže. 

Buđenje kundalini energije 

Kundalini energija počiva u dnu kičmenog stuba i obmotana je kao zmija. Dok se masirate, usredsređeni na disanje i telesne senzacije, ta energija počinje da raste i podiže se, zajedno sa vašim uzbuđenjem. 

Možete masirati jedno drugo, da biste probudili seksualnu energiju partnera – tada sve masaže prvo radi žena, sedeći iza muškarca, tako da njene grudi dodiruju njegova leđa, a zatim muškarac sedi iza žene i masira njene tačke. 

Možete pauzirati između koraka da biste popili gutljaj vina, ili nahranili jedno drugo zalogajem odabrane afrodizijačke hrane. Kada završite sa uzajamnom masažom, lezite jedno pored drugog, tako da vam se tela bočno dodiruju. 

Pojačavanje uzbuđenja 

Sedite leđa uz leđa, osećajući kako vam se tela naslanjaju jedno na drugo i dodiruju. Stavite jednu ruku na srce, a drugu na intimne delove i lagano se ljuljajte napred – nazad, dok duboko i dugo udišete i izdišete. Zatvorite oči i vizualizujte boje i ne razmišljajte ni o čemu, osim o želji koju imate jedno prema drugom. Posle nekog vremena počećete da osećate uzbuđenje. Ako neko od vas počne da se ljulja brže u seksualnom uzbuđenju, drugi partner bi trebalo da ograniči tempo i zadrži istu brzinu. Zamislite seks i zatvorenih očiju posmatrajte kako se boje formiraju i ispunjavaju vas seksualnom energijom. 

Ponekad, seksualna energija može biti toliko intenzivna, da oči počnu da vam suze, ali nemojte prekidati pokret i kontakt smejanjem ili pričanjem o smetnji. Doživljavanje trenutka blaženstva samo znači da ste probudili intenzivnu seksualnu snagu, koju ranije niste iskusili. 

Sada promenite kretanje napred-nazad u kružne pokrete, rotirajte kukove sinhronizovano desetak ili više minuta. Ovo zahteva vežbu i zato radite to sporije, da biste uhvatili ritam. Posle toga lezite i odmorite se. 

Spajanje seksualne energije 

Sedite jedno prema drugom, prekrštenih nogu ili na kolenima, dodirujući se kolenima. Stavite jednu ruku na srce, drugu na intimne delove i ljuljajte se, lagano dišući, napred – nazad, gledajući jedno drugom u oči. Pokret unazad uz udah, izdah dok se krećete napred, lagano i polako. Masirajte svoje bradavice, dok se harmonično ljuljate. Spustite pogled sa partnerovih očiju na genitalije, spustite ruku na njegovo rame. Kada to uradite, vaše seksualne energije (koje ste pre toga probudili i aktivirali) dolaze u kontakt jedna sa drugom. Nastavite da se krećete napred – nazad, duboko dišući, dok osećate kako seksualna energija dolazi o odlazi u talasima. 

Ujedinjenje u tantričkom seksu 

Žena sada prelazi u krilo muškarca, opkoračuje ga, licem prema njemu. Muškarac prodire u ženu, dok mu ona sedi u krlu i drži ga svojim bedrima. Muškarac treba da drži ženu desnom rukom između lopatica, a svojom levom rukom da podupire zadnjicu. Ženina leva ruka ide između njegovih lopatica, a desna na bazu njegove kičme. Time se zatvara krug cirkulacije seksualne energije između muškarca i žene. U ovom položaju, poznatom kao Maithuana, energetske čakre su povezane frontalno, a vaše energije teku jedna kroz drugu, na način koji ranije niste iskusili. 

Gledajte se u oči i spojite usne. Me morate se strastveno ljubiti, ili prelaziti rukama jedno preko drugog, samo mirno udišite jedno drugo dok se njišete, a zatim spojite jezike. Ovo povezuje celo vaše telo, um i dušu. Sada se ljuljanje i njihanje pretvara u ritmične seksualne pokrete. 

Pročitajte i ovo: 5 vežbi istezanja za brži dolazak do orgazma

Vrhunac i seksualno blaženstvo 

Kako se približava vrhunac, oboje treba da zatvorite oči i pomerite ruke između ramena do vrha vrata (držite jedno drugo iza vrata). Možete usporiti i stati kada ste na ivici orgazma, da biste produžili seksualno zadovoljstvo. 

Kada počnu da vas preplavljuju talasi orgazma, stisnite zube i prenesite osećaj iznad vrha glave, tik iznad temena. Pustite svoj um i budite mirni dok vas talasi seksualnog sjedinjenja nadjačavaju. 

Postepeni prekid tantričkog spoja 

Ostanite u istom položaju dok se oboje ne vratite u svakodnevni svet, a disanje i rad srca u normalu. Gledajte jedno drugo u desno oko, milujući jedno drugom lice, vrat, ramena. Polako, započnite nežno isključenje. Muškarac spušta ruke u stranu i dozvoljava ženi da se podigne sa njegovog krila i zatim opet sede jedno naspram drugog. 

Opraštanje od seksualne energije 

Prema tantričkoj filozofiji, fizičko sjedinjenje ljudi je sveto i slično sjedinjenju sila neba i zemlje, zato se treba odvojiti nežno i sa poštovanjem. Dodirujte se kolenima, stavite jedno drugom desne dlanove na leva kolena, osetite vezu i dozvolite joj da izbledi. Otpustite lagano fizičku vezi i razdvojte se. Zatvorite oči i sedite u svom prostoru. Otvorite oči kada oboje budete spremni i zahvalite jedno drugom na iskustvu koje ste podelili. 

Kada se prepuštate tantričkom seksu, iako je sam čin vrhunac, trenuci koji dovode do njega su veoma važni i prijatni. Ovo je samo jedan od nekoliko načina da se na energetskom nivou povežete sa partnerom i da uživate u seksu kao nikada ranije. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević 

Comments