Pametni telefoni i tableti postali su ispomoć u skoro svakom segmentu životu, a njihovim razvojem došli smo do toga da su postali zamena za većinu različitih uređaja. Pored fotoaparata, druga najbolja stvar je to što sada mogu da se koriste kao navigacija.

Zahvaljujući određenim aplikacijama, kao i tehnologiji koja se nalazi u hardveru, smartfoni odlično igraju ulogu satelitskih navigacija, koje u ovom trenutku deluju zastarelo i kabasto. Stoga smo izdvojili pet aplikacija koje će od vašeg telefona napraviti odličan navigacioni uređaj.

Navigon

Uz pomoć ove aplikacija svoj telefon možete da pretvorite u funkcionalnu navigaciju koja prikazuje sve relevantne informacije. Interfejs je jednostavan i vizuelno prijatan za oko. U njega je inkorporiran Google Street View (dostupan samo u određenim državama), koji omogućava lakši pregled ulica.

Veličina: 25 MB
OS: Android, iOS
Cena: 80 dolara

navigacija Tech Lifestyle: Pet aplikacija za navigaciju

TomTom

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za TomTom navigaciju, a pošto je koristi čak 70 miliona vozača, jasno je da se ona morala naći na listi. Pregled u 2D ili 3D okruženju i velika preciznost su samo od nekih karakteristika koje preporučuju korišćenje ove aplikacije.

Veličina: 36 MB
OS: Android, iOS
Cena: 82 dolara

iGo my way

Ova aplikacija poseduje četiri različita tipa interfejsa: brzi, kratki, ekonomični i laki, a jedna od prednosti je što je moguće sačuvati i više zadatih ruta. Tu je i opcija „hitnog“ GPS lociranja, koja pomaže u slučaju da ste zalutali i ne znate u kom smeru da nastavite.

Veličina: 2 GB
OS: iOS
Cena: 25 dolara

Michelin

Glavna prednost ove aplikacije je što je besplatna, a pored osnovnih informacija Michelin pruža korisniku informacije o saobraćajnim gužvama, radovima na putu, kao i sve podatke o dozvoljenoj brzini. Nažalost, naša zemlja nije pokrivena u nekim segmentima, poput obaveštenja o radarima.

Veličina: 12 MB
OS: iOS, Android
Cena: Besplatno

Garmin

Još jedan servis koji je poznat svim vozačima dolazi u nekoliko različitih verzija za telefone. Osim sada već standardnih opcija koje nudi Garmin, dobra stvar je što možete da ga povežete sa društvenim mrežama Facebook i Foursquare, kako biste u mapu uneli važne adrese sa tih servisa.

Veličina: 31 MB
OS: iOS, Android, Windows Phone
Cena: Besplatno

Izvor: Tech Lifestyle 

Comments