Korektor je jedan od najsvestranijih proizvoda za šminkanje, a jedan od najnovijih makeup trendova koji je pogodio TikTok je tehnika trougla – trend koji je prikupio preko 3.3 milijarde pregleda.

Neutralna nijansa korektora, koja blisko odgovara tonu kože, prikriva sve što vam je potrebno – bilo da se radi o pigmentaciji ispod očiju ili drugim nepravilnostima na koži. Influenseri i poznati šminkeri su uveliko počeli sa primenom ove tehnike koja je brzinom svetlosti postala popularna u beauty svetu.

Šta je tehnika trougla?

Tehnika trougla, koja se izvodi korektorom, uključuje upotrebu fine četkice za korektor za bojenje malih trouglova unutrašnjih i spoljašnjih uglova područja ispod očiju, kao i pažljivo postavljenih linija na području gornjeg kapka. Još jedna prednost je makeup koji ostaje netaknut i posle više sati nošenja.

Oblik trougla se koristi za osvetljavanje područja ispod očiju, a istovremeno omogućava da se korektor bolje stopi sa kožom. Takođe pomaže u stvaranju prirodnog efekta senke, što pomaže da korektor izgleda prirodnije, a oči i kapci podignutiji. Za ovu tehniku je važno da promešate malo pudera četkicom, a zatim da ga izblendate sa tačkama korektora koje ste naneli po podočnjacima.

@charmiejanee 3 Triangle concealer placement that instantly brightens dark circles and overall complexion using just concealer! This is perfect for those who love using minimal makeup and looking for a quick way to even out skin tone #concealerhack #concealertips #howtocoverdarkcircles #concealertutorial #makeup #asianmakeup #viralmakeuphack ♬ How`s Your Day – aAp Vision

Najbolji način da sprečite sivilo ispod očiju je da koristite dve nijanse korektora – jednu u nijansi koja se tačno podudara sa vašom kožom, a drugu u svetlijoj nijansi zajedno sa korektorom postavljenim u polumesecima u unutrašnjim uglovima kako bi se sprečilo izbeljivanje boje. Na dubljim tonovima kože prikladne su narandžaste ili crvene nijanse korektora.

Takođe, možete da, umesto što ćete da povučete više linija koje će se spojiti u donjem delu, probate da nanesete malu horizontalnu liniju korektora ispod očiju i veću na spoljni ugao oka. Ukoliko se šminkate i ajlajnerom, iskoristite korektor da ublažite njegove oštre linije.

Pročitajte i: 5 viralnih trendova u šminci koji su trenutno najpopularniji na internetu

Kako da tehnika trougla bude uspešna?

Predstavljamo vam vodič u šest koraka kako da na prirodan način dobijete efekat podignutih očiju i kapaka.

Prvi korak: Pre svega, neophodno je da pravilno nacrtate trouglove.

Drugi korak: Krenite sa crtanjem malog trougla ispod unutrašnjeg ugla očiju malom četkom za korektor.

Treći korak: Pazite da ne preterujete sa proizvodima – trougao ne bi trebalo da prelazi trećinu dužine vašeg nosa. Na područje ispod očiju četkicom nanesite malu količinu pudera, a zatim je pomešajte sa tačkama koje ste naneli korektorom.

Četvrti korak: Korišćenjem tehnike trougla, glavne crte se ističu bez upotrebe viška proizvoda, dok se senke osvetljavaju i prekrivaju.

@glambby_ trying viral “triangle” concealer✨#fyp #foryou #beautytok #fypシ #DanceWithTurboTax #makeup #contouringhacks #beautyhacks #makeuptutorial ♬ Her Way (Sped Up) – PARTYNEXTDOOR

Peti korak: Zatim, nacrtajte trougao od nozdrva ka spolja prema obrazima. Ova procedura ne samo da smanjuje pojavu linija smejalica, već i konturiše nos, čineći ga manjim.

Šesti korak: Na kraju, nacrtajte trougao ispod obe strane usana ka spolja, da izgleda kao da se smejete. Efekat osvetljavanja na ovom području može stvoriti iluziju pućenja usana, kao i smanjiti pojavu linija.

Vredi li probati?

Tehnika trougla je odlična za osobe koje se bore sa hiperpigmentacijom u liniji vilice ili u istoj regiji imaju fleke. Možda puko nanošenje korektora po tim mestima ranije nije bilo dovoljno da minimizira nedostatke. Naravno, obavezno praktikujte odgovarajuću skincare rutinu, ali to ne znači da ne možete da prekrijete nedostatke. Možete da koristite i veću četku da izblendate trouglove korektora prema toj oblasti kako bi pokrivenost bila veća.

Svakako je u pitanju tehnika kojoj ćete se vraćati, naročito u prolećnim i letnjim danima. Savet koji imamo je da vas ovi trouglovi ne prevare, pa da ih jako nacrtate, već im slobodno ublažite boju. Smatramo da oštre crte nemaju mnogo veze sa konačnim rezultatom jer koža savršeno prihvata i upija korektor. Ova tehnika dobro funkcioniše jer se stvara iluzija ujednačenijeg tona kože i podignutijih kapaka, te postizanje prirodnog izgleda šminke nikada nije bilo lakše.

Pročitajte još i: Ruževi u ovim nijansama su glavni trend tokom proleća

Naslovna fotografija: instagram.com/jamesmolloymakeupartist

Marija Gavrilović

Comments