Koliko puta ste čule da je meditacija svakome pomogla da se oseća bolje? Ova tehnika zaista u tome uspeva. Ako ste želele da počnete, a ne znate kako to pravilno da uradite, ne brinite. Nije komplikovano savladati i naučiti meditaciju u potpunosti, ako pratite instrukcije i dobro se fokusirate. Dakle, potrebno vam je znanje o nekoliko početnih tehnika, i kompjuter ili telefon, ako želite da pustite umirujuću muziku.

Ono što je za početak važno, jeste da ne težite perfekciji kada prvi put pokušate. Čak i kasnije. Najvažnije je da ste počele. Tako ćete otkriti i koja tehnika i oblik meditacije vama najviše odgovara. A garantujem da ćete sebi obezbediti mir i to sve u udobnosti vašeg doma.

Tapkanje

Ova tehnika je bazirana na akupresuri (metoda tradicionalne kineske medicine) i psihologiji. Dakle, pritiskate prstima određene tačke na telu. Kada je u vitalnim delovima tela primenjen pravi  pritisak – dovešće do oslobađanja svih toksina u telu i dozvoliće rast novih ćelija. Prvi korak tehnike tapkanja zahteva da se koncentrišete i fokusirate na negativnu emociju koju imate. Bilo da je to strah, briga ili određeni problem koji vas opterećuje. Dok pokušavate da zadržite tu emociju, koristite svoje prste i tapkajte pet ili sedam puta  specifične meridijanske tačke tela. Čak i taj umirujući koncept vaših ruku naspram vašeg tela će vas osloboditi svih neprijatnih misli.

Zvučna meditacija

Ako želite da meditirate, ponekad  će vam dovoljna biti samo muzika. Verujem da će vam ova tehnika delovati lakše za izvođenje od ostalih, jer nema toliko komplikovanu listu instrukcija. Dakle, ovde je važno da omogućite sebi da apsorbujete muziku najbolje što možete. Možete slušati zvukove u prostoru u kojem se nalazite ili pak pustite zvukove prirode.  Naravno, moguće je slušati i vokalnu opuštajuću muziku. Možete pronaći na youtube-u i muziku koja je namenjena isključivo meditaciji. Slušanjem muzike, podstaći ćete harmonično stanje uma. Ukratko, bićete ispunjene pozitivnom energijom. A to nam ponekad baš treba, zar ne? Dodatni savet: za početak, da biste lakše naučile da se usredsredite na slušanje muzike, nemojte odabrati vokalnu. Tako vas neće ometati glasovi. Dakle, isprobajte je kada ovu tehniku bar malo usavršite.

Comments