Pre nego što smo znali i da govorimo, znali smo da čitamo – i to titlove na latinoameričkim serijama koje su išle na televizijskim programima još od podneva pa do nekih 6 sati. Možda nekad krivimo Diznijeve filmove za sva nerealna očekivanja koja su nam postavila, ali kad bolje razmislimo, to su možda uradile i sapunice. Posle njih svaka druga osoba misli da ume da priča španski jezik, a šamar više nije fizičko nasilje već izraz emocija. Ipak, pre Netflixa i mogućnosti da kliknemo “next”, mi smo čekali ispred televizora svaki dan u isto vreme nastavak serije. Šta reći, sem da mi ipak jesmo narod koji je pisao peticiju da Kasandru puste iz zatvora.

Bez obzira na sve, nostalgično vam donosimo sve telenovele koje smo gledali, a da nisu toliko mejnstrim kao Rosalina, Ljovisna, Marimar, Kasandra ili Rubi.

Pasión de Gavilanes

Iza sedam mora i sedam gora, živela su su tri brata i tri sestre. Ne, to nije Grimova bajka, to je meksička telenovela o osveti. Svako se u toj seriji smuva sa svakim, a pritom i mama krene da se zabavlja sa svojim bivšim zetom. Sve u svemu, kvalitetnih 40 minuta. Sve smo mi bile Jimena, Sara ili Norma i patile za odgovarajućim bratom. Pritom, ogroman plus ovde je muzika – “Quién Es Ese Hombre” je pesma koja nas i dalje radi. Plus + šuška će da će posle 20 godina da se snimi i druga sezona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Mujer de Madera

Isto, jako dobra pesma iz špice. Ovo je jedna od retkih serija čija radnja počinje sa venčanjem. Kada na dan Marisinog venčanja upadne žena koja tvrdi da nosi dete njenog verenika, ona postaje “drvena žena” (lepše, naravno, zvuči na španskom.). Nakon toga, radnja tokom serije se menjala jer je glumica br 1, koju smo gledali i kao trbušnu plesačicu u seriji “Salomé”, otišla iz serije. Onda su napravili veliki požar u kojem je ona izgorela i morala da promeni lični opis – i tu, naravno, dolazi potpuno nova glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Prisionera

Opet dobra pesma iz špice! Iskreno, uopšte nije bila loša muzika koju smo mogli da čujemo u telenovelama. Gabrijela Spanić je glumica hrvatskog porekla, najpoznatija kao “La Usurpadora”. U ovoj seriji ona glumi devojku koja je sa 16 godina optužena (pogrešno, naravno) za ubistvo i osuđena na 30 godina zatvora. 15 godina kasnije, ona uspeva da pobegne iz zatvora i pokušava da se zbliži sa ćerkom koju je rodila u zatvoru. Ipak, kada pobegne iz zatvora, zarobiće je nešto drugo – ljubav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

La Mujer de Judas

Serija zbog koje smo imali noćne more kao deca bila je upravo ova. Cela serija se bazira na tome da u nekim venecuelanskim vinogradima žena u krvavoj venčanici ubija sve redom. To se desi kada Altagracia del Toro izađe iz zatvora, a jedna studentkinja želi da bazira svoj diplomski rad na njoj i imenu koji je prati – Judina žena. 126 epizoda smo ubeđeni da to nije ona, jer je previše očigledno, da bi se na kraju ispostavilo da ipak jeste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Comments