Tokom ovog karantina sam naučila jednu jako važnu stvar – imati dvorište ili makar terasu, pravi je blagoslov! Naravno, iako ništa ne može da zameni istinsku šetnju ili odlazak do grada, sama mogućnost da boraviš na otvorenom, na svežem vazduhu, u takvim trenucima je toliko vredna da sam svaki put kada sam sedela na terasi ili u dvorištu (da, ja sam imala oba) u toku policijskog časa zaljubljenim pogledom gledala oko sebe upijajući sve što me je okruživalo i osećajući se neverovatno srećno i kao da je zapravo sve u redu. Sada je policijski čas iza nas, ali verujem da je ova situacija sve nas navela na razmišljanje šta bi bilo kad bi bilo i shvatanje da je dom zaista najlepše mesto na kom možemo biti. Niko ne zna šta će biti sledeće, ali svi znamo kako možemo da budemo spremni (koliko-toliko). Zato, u čast naših oaza mira u kojima smo uživali u trenucima kada nismo mogli nigde, a u kojima uživamo i sada kada smo shvatili sve njihove čari, donosimo ti zanimljive #outdoor ideje za uređenje, bez obzira na to da li imaš terasu, trem ili dvorište. 

Ideje za uređenje terase

Pre svega, nije važno koliko prostora imaš već šta ćeš uraditi sa tim prostorom! Ovo znači da je apsolutno nebitno da li je tvoja terasa mala ili prostrana, dokle god znaš kako možeš da je urediš da ona postane slatka, prijatna i ušuškana. Sasvim je u redu ako svoju terasu voliš praznu, dok je po potrebi oplemeniš udobnim jastukom i prostirkom za plažu kada želiš da se sunčaš, ali ako od nje želiš nešto više, verujem da će te slike u nastavku i te kako inspirisati!

Ono što je važno jeste da osmisliš temu odnosno stil kojim želiš da tvoja terasa odiše (ne mora se slagati sa tvojim domom). Cvetno, rustično, morsko, plažno… I Instagram i Pinterest ti mogu pružiti gomilu ideja, a sjajna stvar je što tvoja terasa može da bude i tvoj DIY projekat, odnosno što većinu potrebnih stvari zapravo ne moraš ni da kupuješ, samo ukoliko si dovoljno vešta i maštovita da ih sama napraviš.

Neki od must have elemenata za ušuškanu terasu su definitivno biljke – zelenilo ili cveće ne samo da mogu lepo da ukrase tvoju tersau, već te mogu sakriti i od radoznalih pogleda. Sijalice ili lampice su takođe preporučljive, naročito ako na terasi voliš da sediš uveče. Ukoliko imaš prostora, terasu uvek možeš ukrasiti kao i sobu – svećama, ramovima sa slikama, policama sa novinama, knjigama i sitnicama… Biće ti neophodan i stočić i prostor za sedenje, a u odnosu na to šta možeš i želiš, to mogu da budu fotelje, drvene palete ili gomila jastuka.

Na kraju transformacije, ostaje ti samo da sipaš sebi čašu omiljenog vina, zavališ se i uživaš!

Comments