Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

“Can You Feel the Love Tonight” je numera koju je Elton Džon (Elton John) komponovao za Diznijev (Disney) animirani film “Kralj lavova” (The Lion King) 1994. godine. Pesma je postigla veliki uspeh u Britaniji, tako što je postala 14. hit na grafikonu “UK Singles Chart”, a u Americi još veći dospevši na četvrto mesto “Billboard Hot 100” liste. Takođe, numera je bila hit broj jedan u Francuskoj.

Pesma je u filmu izvedena od strane Kristl Edvards (Kristle Edwards), Džozefa Vilijamsa (Joseph Williams), Seli Dvorski (Sally Dworsky), Nejtana Lejna (Nathan Lane) i Ernesta Sabele (Ernest Sabella), dok je finalna verzija izvedena od strane Eltona Džona. Godine 2003. izašla je remiksovana verzija ove numere koja je uključena u specijalnu ediciju saundreka “The Lion King” koju je takođe izveo Elton.

foto7 The Best of Pop: Elton John Can You Feel the Love Tonight

"And can you feel the love tonight? It is where we are it's enough for this wide-eyed wanderer that we got this far..."

Pesma se u filmu čuje kada se Simba zaljubljuje u svoju drugaricu iz detinjstva Nalu, na zaprepašćenje prijatelja Timona i Pumbe. Hteli su da je iseku iz tog dela filma, jer navodno nije bila u skladu sa scenom, ali je Elton ubedio producente da je ipak puste. I bio je u pravu, saundtrek je prodat u 10 miliona primeraka.

Ova numera takođe predstavlja i deo brodvejske predstave “Kralj lavova” – veoma uspešne izvedbe zasnovane na istoimenom filmu, a koristi se i u “The Lion King show”-u u “Animal Kingdom”-u u Diznilendu. A te 1994. godine bila je najslušanija pesma na radiju i televiziji u SAD.

Elton Džon je ovom pesmom osvojio Gremi nagradu za najbolji muški pop vokal, ali i Oskara za najbolju originalnu pesmu 1995. godine. I na toj dodeli ju je i izveo.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice