Svet je trenutno opsednut samo jednim modnim trendom: nenametljivim, a veoma sofisticiranim “tihim luksuzom”, kao i old money estetikom. A kakva je “tihi luksuz” šminka?

Ovaj način šminkanja prati isti koncept i paletu boja kao i “tiha” luksuzna moda – odnosi se na soft makeup look koji je elegantan i ne upada odmah u oči. Nenametljivo, prefinjeno, prirodno – ovo su neke od ključnih reči koje opisuju šminku u stilu “tihog luksuza”.

Inspirisani smo idejama starog glamura i tražimo smernice od likova poput Shiv Roy iz HBO serije “Succession“. Način na koji se ona šminkala je uvek bio vrlo minimalan, ali ipak glamurozan. Imajte na umu da je cilj “tihi luksuz” šminke da naglasite i poboljšate svoju prirodnu lepotu, a ne da prikrijete bilo kakve karakteristike.

Donosimo vam nekoliko saveta da kreirate makeup look u stilu “tihog luksuza” – šminkanje u ovom stilskom pravcu je veoma praktično za svaki dan, a posebno za posao i druge formalne prilike. Međutim, može bude inspiracija i za bridal look, ako volite nežnu i prirodnu šminku.

“Tihi luksuz” šminka – pet ključnih saveta

Neka obrve budu prirodne

Nema specifičnog oblika za obrve koji odražava ovakav stil – najbolje je da istaknete svoj prirodni izgled. Na primer, Shiv Roy nosi obrve prilično tankog oblika i svetle boje. Zapamtite, ključ je da imate “čistu” formu obrva koje odgovaraju vašoj boji kose za prirodniji izgled. Zato je najvažnije da obrve budu negovane i da ih ulepšate bezbojnim gelom za obrve.

Puder nanesite u minimalnim količinama

Uprkos tome što želite da postigete “tihi luksuz” šminku, možda će vam biti potrebna mala količina pudera. Pokušajte da ne preterujete i koristite samo malo da izjednačite ton kože, bez previše brige o flekama. Odlučite se za puder koji ima laganu do srednju pokrivenost i sakrijte nesavršenosti hidratantnim korektorom. Pored toga, korišćenje vlažnog sunđera za nanošenje pudera takođe će vam pomoći da postignete prirodniji sjaj, za razliku od korišćenja četkice za puder.

Pronađite idealnu nude nijansu karmina

Nude ruževi su definitivno najbolji kada je u pitanju “tihi luksuz” šminka, ali ne može svako da ih iznese. Opet, najvažniji je koncept isticanja naše prirodne lepote, jer svi imamo nijanse koje dopunjuju ton naše kože. Postoji univerzalna formula koja kaže da nude ruž treba da bude za jednu ili dve nijanse tamniji od boje vaših usana, pa isprobajte razne opcije i pronađite idealnu.

Fiksirajte šminku puderom sa sjajem

Nakon tečnog pudera, ne opeterećujte lice sa tonom pudera u kamenu da biste fiksirali šminku. Umesto toga, za “tihi luksuz” vibe šminke, pokušajte da postignete blistavost sa minimalnom količinom adekvatnog proizvoda koji će vam pomoći da sve stoji na mestu. Puderi u kamenu koji reflektuju svetlost mogu biti korisni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@mariobrooksbankmakeup)

Uložite u maskaru za produživanje trepavica

Duge, uvijene trepavice mogu pomoći da se oči otvore i da izgledaju privlačnije. Pošto postoje različite vrste maskara koje imaju za cilj različite efekte, predlažemo da se opredelite za proizvod koji produžava trepavice, a ne za onaj koji donosi volumen. Iako “teške” maskare za raskošnu gustinu trepavica mogu izgledati seksepilnije, one su ipak preterane za “tihi luksuz” šminku. Umesto toga, nanesite maskaru za produženje trepavica i lepo uklonite sve grudvice.

Pročitaje i ovo: Popularni makeup trendovi koje zapravo možete da nosite svaki dan

Naslovna fotografija: instagram.com/sofiatilbury

Božica Luković

Comments