TikTok se zavukao svuda – u šminkanje, negu kože i kose, modu, diktira trendove, jednako se zavukao i u kuhinju. Kako u svakoj branši postoje trendovi, što onda ne bismo imali i one u ishrani. Ako ste iole zainteresovani za zdravu hranu, na vašem FYP će se pojavljivati bezbroj nutricionističkih saveta, pa vam predstavljamo najpopularnije TikTok trendove u ishrani.

Cucumber kimchi

Oi kimchi ili cucumber kimchi je trenutno jedan od najvećih trendova iz kuhinje na TikToku. Zašto je toliko zanimljiv? Zato što je ovo jedinstven i lak način da se upoznamo sa korejskom kuhinjom koja je veoma zabavna. Odličan uvod u ovu vrstu hrane jeste kimchi.

Trend je raširila influenserka @myhealthydish

@myhealthydish How to make Cucumber Kimchi under 30 minutes #cucumberkimchi #koreanfood #healthyrecipes ♬ We Don’t Talk About Bruno – Instrumental – Lin-Manuel Miranda

Ovo jelo se pravi od krastavca, soli, belog, crnog i mladog luka i čili začina. Korejci koriste svoju verziju čili začina zvanu gochugaru i nismo baš sigurni koliko je kod nas dostupna. Eventualno je možete pronaći u radnjama specijalizovanim za azijsku hranu. Ovaj trend će vam se sigurno dopasti ako volite da eksperimentišete u ishrani.

Pročitajte i ovo: Ovo je viralni makeup hack koji je Selena Gomez pokazala na TikToku

Kafa sa limunom

Ako volite da pratite šta je novo u pogledu dijeta, onda vas ovaj trend sigurno neće zaobići. Kafa sa limunom je apsolutni hit o kom svi pričaju. No, razlog zašto je toliko popularan jeste taj što obećava da ćete izgubiti na kilogramima.

https://www.tiktok.com/@lizzylizzylizzy_/video/7028960937394572549

Otkad je in biti mršav, otad i postoje brzi načini kako da se skinu kilogrami, a govori se da je ovo jedan od njih. Nažalost, ne postoji recept koji će zameniti disciplinovanu ishranu i vežbanje. Tako vam ni ovaj trik neće pomoći. No, ako volite kafu sa limunom – što da ne, neće da škodi.

Antidijeta pokret

Da, imamo konstantne trendove u vezi sa dijetama, ali primećujemo da postoji i jedna nova struja – antidijeta. Dakle, to je ishrana onih koji ne pokušavaju da smršaju bez obzira na svoj broj kilograma. Živimo u kulturi dijeta i konstantna potreba da se smanji broj kalorija može biti preopterećujuća.

@fatvegana

my dirty secret: i like subway sandwiches #vegan #plantbased #fatliberation #whatieatinaday #foryou #fyp #bodypositivity #antidiet #bodyneutrality #food #intuitiveeating

♬ Hell N Back – Bakar

To ne mora po difoltu značiti da ćete se hraniti nezdravim namirnicama, nego, jednostavno, da ne pokušavate da smršate. Ne mora značiti ni da nemate plan ishrane. Imate ga, samo nije orijentisan ka gubitku kilograma. Ovaj način ishrane je počeo da uzima maha jer ide kontra svim pravilima i režimima ishrane i to je zaista nešto osvežavajuće.

Pročitajte i ovo: Ovo su obroci i namirnice koje bi trebalo da unosite pre treninga

Veganska i vegetarijanska ishrana

Ako ne volite ishranu koja se bazira isključivo na biljkama, možda je vreme da razmislite. Znamo, vegani i vegetarijanci mogu biti dosadni ako vas tako nešto ne interesuje, ali morate priznati da imaju izuzetno zanimljive recepte koje vredi probati, čak i da nikada ne postanete vegan.

https://www.tiktok.com/@fitgreenmind/video/7007505407002332422?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&q=vege%20recipes&t=1659447349958

Preporučujemo vam da probate ovakve recepte naročito ako ste obožavatelj novih ukusa. Da li ste nekada probali sheitan, humus, falafel ili tofu, pljeskavice od pasulja? Vegani su naučili da budu izuzetno dovitljivi i maštoviti, naročito u kombinovanju začina, jer uglavnom moraju sami sebi da spremaju hranu – junk veganska hrana kod nas nije baš rasprostranjena.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments