TikTok trendovi uređenja doma mogu da vas inspirišu da ovog proleća unesete pojedine novine u svoj životni prostor. Dugo smo tražili inspiraciju za dizajn enterijera na Instagramu, ali kreatori sadržaja sada takođe koriste TikTok kako bi podelili maštovite ideje i trendove. Ukoliko želite određenu dozu promene u svom okruženju, evo šta je najpopularnije na TikToku.

TikTok trendovi uređenja doma: 5 popularnih ideja

“Udubljena” dnevna soba

Dnevne sobe iz sedamdesetih, sa centralnim “udubljenjem” u kojem se smeštaju kauč i fotelje, vratile su se na velika vrata. #ConversationPits je aktuelan hashtag, delimično zahvaljujući serijama kao što su Palm Royale i Daisy Jones & the Six, koje su pune primera retro enterijera. Primetan je i pomak ka stvaranju intimnijeg životnog prostora koji nije kreiran oko TV ekrana.

Na sreću, ovaj trend ne mora da uključuje narandžaste akcente tipične za sedamdesete; za savremeniji pristup, razmislite o neutralnim tonovima i prirodnim tkaninama, tako da prostor deluje više zen nego retro.

Eklektizam

Odnosi na neusklađeno uređivanje prostora. Zamislite to kao sloj po sloj referenci: nered dezena, boja i oblika koji na papiru ne bi funkcionisali, ali u vašem prostoru nekako funkcionišu. Ova alhemija se u punom sjaju primećuje u kući stilistkinje Lucy Williams, u kojoj vidimo spoj njenih omiljenih dizajnerskih uticaja kao i plodove višegodišnjeg sakupljanja predmeta.

U međuvremenu, trend je čak privukao pažnju publike koja je ranije bila sklona minimalnijem dizajnu. Razmislite o živopisnim tapetama i detaljima u art deco stilu.

Fokus na ostavi

Kuhinjska ostava je nova garderoba – ili bar tako sugeriše sve popularniji hashtag. Umesto savršeno organizovanih polica, sada su aktuelni začini označeni bojama i neobične tegle. Takođe, na TikToku postaje popularno da se namirnice organizuju prema tipu jela.

Ogromne police, koje se protežu od poda do plafona, mnogim tiktokerima su idealne za kuhinju.

Cottagecore

Ako ste primetili navalu pastoralnih prizora koji su preplavili vaš TikTok feed – polja, cveće i umetnost pravljenja hleba od kiselog testa – sva je prilika da vas je cottagecore algoritam pronašao. Ta estetika ostaje jedan od glavnih trendova platforme; kao nostalgijom podstaknut povratak romantičnom idealu života na selu.

Cottagecore se fokusira na zanatske radove, kao što su stolarija, vez, keramika i izrada tkanina. Pogledajte umetnicu Tess Newall, čija je renovirana vikendica u Saseksu na jugu Engleske čisto cottagecore blaženstvo. Vreme je da se vratimo jednostavnim životnim zadovoljstvima!

Skandinavski maksimalizam

Možda zvuči kao oksimoron, ali pokazalo se da se dva naizgled suprotna dizajnerska pokreta besprekorno stapaju. Uzmite slučaj londonskog stana Anisse Kermiche, gde su skandi elementi poput podova od prirodnog drveta, prekriveni raskošnim akcentima, uključujući razigranu keramiku, smele šare i boje. Očekujte da ćete vremenom videti sve više ovog stila.

Pročitajte i ovo: Trendovi u dizajnu enterijera za prizivanje prolećne energije u vaš dom

Naslovna fotografija: instagram.com/lucywilliamshome

Božica Luković

Comments