Činilo nam se da je davno prošlo vreme za messy punđe koje ćemo nositi nasred glave. Sećate se kako smo previše vremena provodile ispred ogledala pokušavajući da nam punđe izgledaju kao da smo ih sakupile u samo nekoliko sekundi. Ono što moramo da priznamo jeste da izgledaju baš seksi i da, zapravo, mogu da budu deo potpuno causal outfita ili super kombinacija za “haranje” gradom.

Kao i ceo koncept Y2K, messy bun trend se vratio u rasponu od samo nekoliko meseci, a mi koji smo bili svesni trendova tog perioda se pomalo (čitaj mnogo) plašimo da se pojedini od njih ne vrate. Messy bun svakako nije gora opcija od pantalona i suknji niskog struka, ali je isto kao i ova dva trenda – primećena na TikToku.

Odakle onda ponovo trend messy bun? Gen Z se setio da milenijalci nisu grešili baš u svemu, pa su rešili da prekopaju po arhivama i da pronađu trendove koji se mogu adaptirati. Kada je premijerno prikazana serija Pam & Tommy, devojke su počele da sakupljaju kosu baš kao Pamela Anderson, što ih je insipirasalo da nose podignutu kosu. Zato, hajde da se podsetimo koje smo to messy buns nosili kako bismo znali šta nas očekuje. 

Messy bun za lokne

Čupave punđe su najbolja opcija za žene sa prirodno loknastom kosom ili one koje je često loknaju. Kada se lokne sakupe u visoke punđe, pramenovi će neminovno ispasti sa strane, što će vaš izgled učiniti effortlessly messy. Ako volite da peglom za kosu pravite talase, možete iskoristiti prednost dana posle pranja kose kada će ona dobiti svoju prirodniju teksturu, a punđa će imati više volumena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brittany Sullivan (@brittsully)

Možete iz punđe izbaciti dva pramena kako bi vam lepo uokvirili lice, ili se možete odlučiti za samo jedan pramen, mada je neminovno da će vam iz punđe ispasti pramenovi nakon nekog vremena, a frizura će izgledati još prirodnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TOBI HENNEY (@tobimakeup)

Drugi ili treći dan nakon pranja kose je idealan za messy bun

Sveže oprana kosa je svilenkasta i beži kada želite da je skupite. Zato je bolje da se za čupave punđe odlučite dan ili dva nakon pranja kose. Nanesite šampon za suvo pranje kose, prebacite kosu preko glave i istresite višak šampona. Zatim, nanesite malo laka za kosu i onda je sakupite u nisku punđu. Sve pramenove koji ispadnu u procesu sakupljanja možete ukosnicama da vratite u središte punđe.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emma Chen (@emmachenartistry)

Comments