Timothée Chalamet kao Bob Dylan – zvuči totalno odgovarajuće, zar ne? Ovo je nesumnjivo jedna od najzahtevnijih uloga mladog glumca, koji se marljivo sprema da zaseni svet kao legendarni muzičar – u predstojećem biografskom filmu A Complete Unknown, kreativnoj viziji poznatog režisera Jamesa Mangolda, kog pamtimo po magiji kinematografskih ostvarenja poput Walk the Line, Logan i Girl, Interrupted.

Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Evo zašto mu je Austin Butler bio inspiracija za pripremu uloge

Saradnja sa ekipom filma Elvis

Prema navodima američkih medija, tajna uspešne pripreme za zahtevnu ulogu leži u timskoj i kreativnoj sinergiji filma Elvis. Chalamet je za američki magazin GQ priznao da je usvojio metode rada svog kolege Austina Butlera, čija ga je transformacija u Elvisa Presleyja iznenadila i navela da uloži dodatan trud u proces spremanja za, prema mišljenju određenih kritičara, njegovu životnu ulogu.

“Praktično sam radio sa celim timom Elvisa za pripremu za ulogu Dylana”, rekao je mladi glumac, naglašavajući da je bio impresioniran nivoom posvećenosti Butlera i njegovog tima.

Jedan od ključnih aktera koji su pomogli Chalametu da pronađe pravi put za svoj lik bili su dijalektičar Tim Monich, vokalni trener Eric Vetro i trener pokreta Polly Bennett. Pored toga što je bio fasciniran Butlerovom transformacijom u Elvisa, Chalamet je bio posebno zapanjen kada je primetio da je Austin usvojio govor lika Stellana Skarsgarda za potrebe filma Dune: Part Two.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ng Bernard (@noholdingrudge)

Kako se bliži dan snimanja, Chalamet je priznao da je predan čitanju Dylanove autobiografije Chronicles iz 2004. godine, kako bi dublje dokučio i pronikao u um i dušu ove muzičke legende.

Još nije mnogo poznato o konkretnoj radnji filma i kojih tema će se dotaći, ali A Complete Unknown obećava da će definitivno doneti detaljan uvid u život muzičke ikone Boba Dylana.

Sa Chalametovim odlučnim i doslednim angažmanom, ali i strašću za zahtevnim i izazovnim poduhvatima – publika širom sveta će sigurno biti svedok jedinstvenog i nezaboravnog filmskog iskustva koje će svima ostati dugo urezano u sećanju.

Pročitajte i ovo: WNB Latest: “Mean Girls” mjuzikl stiže u bioskope u januaru!

Naslovna fotografija: instagram.com/tchalamet

Milica Nešić

Comments