Svako od nas razmišlja o tome kakve autfite ćemo da nosimo na putovanju. O tome razmišljamo dok se pakujemo. Dok vadimo stvari, planiramo kad ćemo i šta ćemo da nosimo. To je sve ok – to radimo svi. Onog koji planira ništa ne može da iznenadi.

Zato je najbitnije imati dobre planove. Ukoliko ćete putovati ovog leta – isplanirajte gde ćete ići i koja mesta ćete posetiti. Zatim, u odnosu na to odredite šta ćete kog dana da nosite. Kad spakujete odeću, onda pređite na sledeću stavku – kakve fotografije treba da nastanu na mestima koja posećujete?

Tips & tricks za najbolje fotografije – bilo bi lako reći samo potrebno je da radite to i to. Ali, pokušaćemo da izdvojimo nekoliko stvari koje morate da uzmete u obzir kada pođete na putovanje. Pogotovo ako putujete sa nekim ko nije veliki ljubitelj fotografisanja.

Isplanirajte unapred mesta koja ćete obići

Kako ne biste bili nervozni dok ste na odmoru, potrebno je da napravite plan lokaliteta koje ćete obići. Sipajte koktel, sedite za računar i proverite sve restorane i mesta u okolini. Najbolje fotografije sa putovanja nastaju onda kada je svako raspoložen. Sa kim god da putujete – obavestite ih šta ćete sve posetiti. Na taj način će i oni moći adekvatno da se pripreme.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Tips & tricks vam od tog momenta neće biti potrebni jer ćete već imati sve što vam je potrebno – znate koje atrakcije ćete obići i unapred pripremljene autfite. Jedan gratis tip za pravljenje najboljih fotografija na putovanjima je da vidite gde su se drugi fotografisali. Ako imate inspiraciju za fotografiju, lako ćete realizovati tu viziju onda kada stignete na odredište. I ne brinite, fotografije nikada ne ispadnu iste, tako da nikoga nećete kopirati.

Oslonite se na prirodno svetlo

Tips & tricks lista za pravljenje najboljih fotografija sa putovanja se 50% oslanja na to da ćete ispratiti prirodno svetlo. Ako planirate da odete na ranu večeru, onda je najbolje da se spremite pre nego što sunce počne da zalazi i odete u izabrani restoran. Uhvatićete onaj golden hour i napravićete sjajne fotografije.

U toku dana je bitno da se pozicionirate tako da vam sunce ne bije u oči kako na fotografijama ne biste pravili grimase. Ili se igrajte senkama od okolnih zgrada ili drveća, a u toku poziranja spustite glavu ili je okrenite na jednu stranu.

Nekada na putovanjima nismo u mogućnosti da baš u određeno doba obiđemo mesta koja želimo. Zato je potrebno da se oslonimo na igranje senkama. Videćete, čak i te fotografije koje možda nisu ispale baš onako kako ste planirali će vam biti drage.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Olivia Frances Culpo (@oliviaculpo)

Isprobajte sve fukcije vaše kamere

Ovo bi najbolje bilo da odradite pre polaska. Okruženi smo telefonima sa veoma dobrim kamerama. Kako biste bili potpuno spremni za put, sledeća stavka tips & tricks se oslanja na to da ste dobro upoznali kameru svog telefona zbog čega znate da koristite određene funkcije. Ako vaš telefon poseduje mogućnost o.5x zoom – obavezno je koristite!

Potražite pomoć od prolaznika

Opustite se, niko vam neće zameriti ako ga pitate da vas fotografiše. Telefon uvek možete da postavite kako želite i uključite tajmer, ali – ako vas fotografiše prolaznik – postoji velika šansa da će vas nasmejati i da će fotografije ispasti mnogo lepše!

Naslovna fotografija: instagram.com/negin_mirsalehi

Milica Antić

Comments