Tirkizna boja u enterijeru simbolizuje budi kreativnost, daje pogat, pun izgled i o vama govori da ste osoba sa veoma dobrim stilom i osećajem za lepo. Smatramo da je jedna od najzanimljivijih mogućih boja u dizajnu enterijera. No, za tirkiznu morate uzeti u obzir da nije neutralna boja i nije laka za uklapanje sa drugim bojama. Ona je odlična za kombinovanje sa drugim nijansama, pa se tako lepo slaže i sa žutom, ljubičastom i braon.

Ova predivna boja čistog mora će se savršeno uklopiti u različitim prostorijama – dnevnoj, spavaćoj, predsoblju, pa čak i u kuhinji i kupatilu. Naš savet je da se opredelite da jedna, maksimalno dve ima tirkizne detalje. Kao i da ako se odlučite na to da imate tirkizne zidove, neka nameštaj bude drugačije boje – jer neće lepo izgledati ako se sve stopi. Tirkizna zahteva da kombinujete više boja i da budete hrabri i pokažete svoju kreativnost u dizajnu enterijera.

Dnevna soba i trpezarija

Trpezarija obojena u tirkizno izgleda neočekivano dobro. Prvo, ko god da uđe u prostoriju odmah će steći utisak da ste veliki gurman i da i te kako znate da se snađete u kuhinji.

Pogledajte kako to može da izgleda:

Dnevna soba predstavlja srce svakog doma, često je spojena sa kuhinjom, ili sa trpezarijom. Kakav god da je slučaj u njoj provodite većinu dana. Zato je veoma važno da se u njoj osećate prijatno i da vam prija da svakog dana dobar deo dana provedete u toj prostoriji. Tirkizna boja je rizičan izbor, ali mi smatramo da vredi svakog rizika. Evo na šta mislimo:

Pročitajte i ovo: Praznična dekoracija za dom koju morate sami da isprobate

Ukoliko želite da u svom domu postignete sofisticiran i nežan ambijent, obratite pažnju na detalje. Dizajneri savetuju da vedrinu u prostor uvedete lampom u kombinaciji zelene i tirkizne boje koja će na drvenom stolu izgledati vrlo lepo.

Tirkizna boja u spavaćoj sobi

U svoju spavaću sobu unesite kombinaciju ove dve nijanse, ali prošarane i belom bojom. Na prozore okačite zavese u plavo-beloj kombinaciji ili žutoj. Podovi sa parketom i laminatom sa velikim tepihom u neutralnoj boji će se najbolje uklopiti uz ovakvu kombinaciju.

Sada bismo posebno da naglasimo koliko se tirkizna i žuta boja fenomenalno slažu. Kontrast tirkizne spavaće sobe sa žutom posteljinom izgleda prelepo, živahno i unikatno. Imaćete utisak kao da živite u nekom umetničkom delu.

Kuhinja

U kuhinju unestite i malo romantike. Izaberite pločice u tirkiznoj, a radnu površinu u zelenoj lime nijansi. Nekoliko staklenih lustera na pruge će dati vašem kutku posebno osvetljenje. Nikada nećete pogrešiti ako za nameštaj odaberete belu boju, a ove dve sveže nijanse iskoristite za detalje: lampe, lustere, police, zavese, itd. Dopustite mašti da u vas kutak unese vedrinu.

Izaberite da li će zidovi kuhinje i pločice krasiti divna tirkizna boja, ili će kuhinjski elementi biti u njoj. Nama se posebno dopada za kuhinju kombinacija tirkizno belo.

Pročitajte i ovo: Trendovi u dizajnu enterijera koji će biti najaktuelniji ove zime

Tirkizna boja – kupatilo

Tirkizna boja je najlepša nijansa mora i sasvim je logično da će kupatilo u ovoj boji biti pun pogodak. To mogu biti tirkizne pločice, ali izuzetno će zanimljivo izgledati kada, umivaonik ili police u tirkiznoj boji.

 

Pogledajte samo ovaj umivaonik – pravo umetničko delo! Tu su i pločice koje nisu sasvim tirkizne, ali imaju dovoljno detalja da to bude najrasprostranjenija boja u prostoriji.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments