Zelena boja u enterijeru simbolizuje sklad i deluje umirujuće. Smatra se bojom prirode, života, rođenja i sreće. Može se koristiti za bilo koju prostoriju jer poziva na dobrodošlicu. Interesantno je da prostoriju čini većom.

Poput plave i zelena je hladna boja i trebalo bi da bude u ravnoteži sa crvenom ili narandžastom. Zelena je boja odmora, svežine i elegancije. Pogodna je za sve prostorije kojima je potrebna mirna nota. Stimuliše koncentraciju pa je dobra i za radne sobe. Zanimljiva je kombinacija tirkizne i zelene. Ove dve boje svaki prostor čine svežim. Tirkizna boja je odlična za kombinovanje sa drugim nijansama, pa se tako lepo slaže i sa žutom, ljubičastom i braon.

Komad francuskog nameštaja je na vrhu svoje popularnosti. Jedan takav predmet ofarbajte u tirkiznu boju i imaćete pravi moderan komad u svom enterijeru.

i vsCHgBF Tirkizna i zelena u enterijeru

Ukoliko želite da u svom domu postignete sofisticiran i nežan ambijent, obratite pažnju na detalje. Dizajneri savetuju da vedrinu u prostor uvedete lampom u kombinaciji zelene i tirkizne boje koja će na drvenom stolu izgledati vrlo lepo.

i S23VskL Tirkizna i zelena u enterijeru

U svoju spavaću sobu unesite kombinaciju ove dve nijanse, ali prošarane i belom bojom. Na prozore okačite zavese u plavo-beloj kombinaciji, a umesto klasičnog drvenog parketa na pod postavite laminat u zeleno-beloj.

982538189 gCaoD O Tirkizna i zelena u enterijeru

U kuhinju unestite i malo romantike. Izaberite pločice u tirkiznoj, a radnu površinu u zelenoj lime nijansi. Nekoliko staklenih lustera na pruge će dati vašem kutku posebno osvetljenje. Nikada nećete pogrešiti ako za nameštaj odaberete belu boju, a ove dve sveže nijanse iskoristite za detalje: lampe, lustere, police, zavese, itd. Dopustite mašti da u vas kutak unese vedrinu.

959857955 fuv6b O Tirkizna i zelena u enterijeru 887560386 MrpuG O Tirkizna i zelena u enterijeru 823765267 ZDPTc O Tirkizna i zelena u enterijeru 554853196 htFG3 O Tirkizna i zelena u enterijeru

Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments