Ljubomora je česta pojava u vezi i možemo je shvatati, doživljavati i izražavati na različite načine. Jedini ispravan način je sa svešću o sebi i poštovanjem partnera, što nam omogućava da shvatimo da li je u pitanju naša nesigurnost (i istražimo njene uzroke), ili partner gazi granice i potrebno je da koriguje svoje ponašanje. To je ujedno i najređi način na koji se ljudi nose sa ljubomorom i posesivnošću – toksična ljubomora je mnogo češća, a astrolozi prepoznaju toksična ponašanja koja su u prirodi svakog horoskopskog znaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Toksična ljubomora svakog horoskopskog znaka

Ovan

Ovan će biti dramatičan, nestrpljiv i direktan – on nema vremena da procesuira i istražuje i hoće da reši stvari sada i odmah. Kada je ljubomoran, nateraće vas da birate između njega i druge osobe.

Bik

Toksična ljubomora Bikova traži dokaze – neće vam reći ništa dok ne obavi detektivski posao, koji uključuje pregledanje vašeg telefona i naloga na društvenim mrežama. Možda mu lakne kada ne otkrije ništa, ali to ne znači da sledeći put neće opet pregaziti vaše granice.

Blizanci

Blizanci vam prosto neće dati šansu da se pravdate – njihova toksična ljubomora ništa ne preispituje, jednostavno će vas ostaviti ako im se učinilo da ste pogledali nekog drugog.

Rak

To je teško gledati i podnositi. Rakovi su drama queen zodijaka i njihova toksična ljubomora je teška patnja. Jecaće i raspadaće se pred vama i osećaćete se kao najgora osoba na svetu, jer ste se nekome osmehnuli, ili srdačno razgovarali. Ako ste ipak stvarno flertovali, Rak će se pobrinuti da okajete taj greh u emocionalnom mučilištu.

Lav

Ako vas je uhvatio kako suviše uživate u nečijem društvu, Lav će vam jednostavno pokazati kako to izgleda i staviće vas u situaciju da se osećate isto kao on – prosipaće svoj šarm i pažnju i flertovati sa svima, omogućavajući vam da vidite kako vam se to sviđa. A ako vas to ne uznemirava, smatraće da ga ne volite.

Devica

Toksična ljubomora Device ispoljava se kroz njeno zaštitničko i posesivno ponašanje. Pratiće vas svuda i pronalaziće (logične i prihvatljive) načine da joj uvek budete na oku. Prosto nećete znati šta vas je snašlo i kako da se postavite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Pročitajte i ovo: Gde da postavite granice u vezi – prema horoskopu

Vaga

Toksična ljubomora suptilne Vage ispoljiće se kroz njeno majstorstvo emocionalne manipulacije. Jednostavno će vas naterati da se osećate krivim i da se ponašate pokajnički i obuzeće svu vašu pažnju, a da nećete ni primetiti šta vam radi.

Škorpija

Škorpije važe za ljubomorne i posesivne osobe, ali njihovo ponašanje je možda i najmanje toksično – boriće se za svog partnera tako što će ga ponovo osvajati i zavoditi. Ako misle da će vas to impresionirati, promeniće svoj fizički izgled.

Strelac

Direktni strelac, ljubitelj istine, neće gubiti vreme razmišljajući i istražujući. Suočiće vas neposredno sa svojim sumnjama a toksična ljubomora će se izliti kroz optužbe i scene.

Jarac

Jarac će se pretvarati da je sve u redu, čuvajući toksična osećanja koja u njemu narastaju i pretvaraju se u ogorčenje. Ako počne da ispoljava prezir, teško ćete vratiti stvari u normalu.

Vodolija

Iznad svega, ponosna i tvrdoglava Vodolija traži poštovanje. Ako joj se učini da ste prekršili dogovor, raskinuće bez objašnjenja.

Ribe

Toksična ljubomora koju Ribe umeju da ispolje je bez premca – blatiće vas i ogovarati na svakom koraku, pričaće najgore o vama svim prijateljima i prozivaće vas na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo: Ovo su razlozi zašto horoskopski znaci “ghostuju”

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Comments