Kroz istoriju muzičke industrije imamo gomilu ženskih grupa, koje su imale dobar momenat i oblikovale na neki način industriju, pre nego što su članice nastavile solo karijere.

Mi izdvajamo deset najboljih ženskih bendova svih vremena, po našem mišljenju.

PUSSYCAT DOLLS

Ma ko postoji na ovom svetu ko ne voli Pussycat Dolls? Grupa formirana od strane Robin Antin se sastojala od Nicole Scherzinger, Melody Thorton, Jessice Sutta, Kimberly Wyatt, Carmit Bachar Ashley Roberts. Još 2003. godine doživljava planetarni uspeh sa singlom Don’t Cha koji je duet sa reperom Busta Rhymesom 2005. godine, a album prvenac pod simboličnim nazivom PCD je ugledao svetlo dana iste godine i dostavio čak tri top 10 hitova na Billboard Hot 100. Nakon što su devojke osvojile svet svojim hitovima, izgledom i fantastičnim koreografijama, usledio je tri godine kasnije drugi album grupe i ujedno nažalost poslednji – Doll Domination. Tri top 20 hita na istoimenoj listi i album pun odlične produkcije, a na turneji im je te godine kao predgrupa nastupala Lady Gaga Ne-Yo. Nakon turneje krenule su svađe među devojkama dok su bile predgrupa na povratničkoj turneji Britney Spears, navodno zbog toga što je Nicole bila tretirana bolje od ostalih devojaka kao frontmen grupe i u međuvremenu se grupa NAŽALOST raspala. Godinama se spekuliše oko reuniona, ali se još uvek ništa nije konkretno desilo. Prošle godine je otvoren i zvaničan Instagram profil grupe, međutim brzo je ugašen. Nama zasad samo ostaje da uživamo u pesmama kao što su Buttons, Beep, I don’t need a man, When I Grow Up, Jai Ho!, I Hate This Part itd.

LITTLE MIX

Trenutno najuspešniji girl bend svih vremena zvanično su Little Mix. Devojke koje čine grupu su formirane u X-Factoru 2011. godine i iste sezone odnele pobedu. Grupa se sastoji od Jessy Nelson, Jade Thirlwall, Perrie Edwards Leigh-Anne Pinnock. Devojke rade vredno već osam godina što i dokazuje pet studijskih albuma koji su debitovali u top 5 u Britaniji, a imaju čak četiri broj jedan hita u svojoj zemlji. Rado uživamo u pesmama kao što su Wings, Move, Black Magic, Secret Love Song, Shout-Out To My Ex, Touch, Woman Like Me, Think About Us i mnogim drugim brojnim hitovima ovih devojaka. Trenutno su u postupku promene izdavačke kuće što im otežava da sveže objavljen album još uvek promovišu, stoga ćemo ovog petka već uživati u novoj muzici ovih devojaka koje objavljuju singl Bounce Back. Iako se godinama spekuliše da se bend raspada, one ne odustaju, jače su nego ikad i nastavljaju da grade svoje karijere još jače kao jedan od najboljih ženskih bendova svih vremena.

FIFTH HARMONY

Girl bend koji je takođe formiran u X-Factoru, samo u američkoj verziji showa. Sastojao se od pet devojaka Ally Brooke, Dinah Jane, Camila Cabello, Normani Kordei i Lauren Jauregi koje trenutno grade solo karijere. U svojoj diskografiji kao grupa imaju tri objavljena studijska albuma i čak šest EP izdanja. Sva tri albuma su debitovala u top 5 na Billboard 200, dok je samo jedan singl debitovao u top pet na Billboard Hot 100 i to je ujedno najuspešniji singl grupe, pesma Work From Home koja je urađena u saradnji sa Ty Dolla Signom. Nakon objavljivanja drugog albuma i odrađene kompletne promocije i po završetku turneje, grupu napušta prva Camila Cabello kako bi počela solo karijeru, dok preostale četiri devojke snimaju treći studijski album Fifth Harmony i nakon tog albuma svaka odlazi na svoj put što je i prikazano jako lepo vizuelno u spotu za pesmu Don’t Say You Love Me. Nama danas ostaje da uživamo i dalje u muzici koju su stvarale, a pored spomenutih pesama tu su hitovi kao što su Worth It, Sledgehammer, Bo$$, All In My Head (Flex), That’s My Girl, Down He Like That. 

Comments