Oduvek si maštala o venčanju na nekoj dalekoj, egzotičnoj destinaciji, daleko od svih ustaljenih tradicionalnih običaja? Umesto velike sale, stotinu zvanica, slikanja, čestitanja, zamišljala si pesak pod nogama, šum talasa, jednostavnu belu haljinu, intimnu ceremoniju nadomak mora?

Po mišljenju mnogih budućih mlada (a i mladoženja), ne postoji ništa lepše i romantičnije od toga da svoj najvažniji dan u životu provedu na nekoj od najlepših svetskih destinacija gde će jedini fokus biti – maksimalno uživanje i zaklinjanje na večnu ljubav svom partneru daleko od radoznalih pogleda (uz poneki selfie koji će sakupiti zavidni broj lajkova od vaših pratioca, naravno).

Ukoliko želiš da dan svog venčanja provedeš na nekoj od prelepih plaža, preplanula, opuštena, rasterećena od svih dosadnih običaja jednog tradicionalnog venčanja, evo koje su to egzotične destinacije koje bi mogla da uzmeš u obzir prilikom organizovanja ceremonije iz snova!

Sejšeli – rajska lepota u istočnoj Africi

Kultura, ljudi, očaravajuća netaknuta priroda koja oduzima dah… sve to čini ovu neobičnu zemlju u istočnoj Africi koja se, opravdano, smatra jednom od najpoželjnijih destinacija za odmor. Sejšeli predstavljaju arhipelag od 115 manjih ostrva vulkanskog i granitnog porekla u Indijskom okeanu.

Zahvaljujući prelepim, peščanim plažama nadomak okeana tirkizne boje, nije ni čudo zašto su Sejšeli, osim idealne destinacije za odmor, postali i jedna od najpoželjnijih destinacija za venčanje. U poslednjih nekoliko godina, sve više mladih parova odlučuje da organizuju venčanje upravo na jednoj od pustih plaža puderastog, belog peska.

Sezona na Sejšelima traje od aprila do novembra, tako da ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, ovo je idealan period za venčanje!

Mauricijus – dragulj Indijskog okeana 

Još jedna ostrvska zemlja koja se nalazi na afričkom kontinentu u jugoistočnom Indijskom okeanu i koja obiluje nestvarnom lepotom je Mauricijus. U pitanju je republika u koju, pored ostrva Mauricijus, spadaju i ostrva Sveti Brandon, Rodrigez, kao i ostrvska grupa Agelaga.

Na Mauricijusu, pored rajskih plaža i luksuznih hotela, moguće je uživati u prelepim georafskim diverzitetima, lokacijama, raznim istorijskim spomenicima, neobičnoj kulturi, ljubaznim ljudima kao i nebrojenim aktivnostima koje će tebi i tvom partneru upotpuniti doživljaj nakon romantične ceremonije na plaži.

Letnja sezona na Mauricijusu traje od novembra do aprila. Mnogi biraju period za venčanje na Mauricijusu je između oktobra i decembra kada su temperature najtoplije.

Antigva, Karibi – 356 očaravajućih plaža Karipskog mora 

Antigva predstavlja ostrvo koje je smešteno u istočnom delu Kariba između Karipskog mora i Atlantskog okeana i deo je države Antigva i Barbuda. U svetu je poznato kao mesto sa 356 plaža koje krase površinu od 281km² što ostavlja nebrojeno mnogo mogućnosti za organizaciju venčanja iz snova.

Sezona na ostrvu Antigva traje od sredine decembra do aprila, tako da ukoliko ti je ova destinacija zapala za oko, idealno bi bilo da svoj najvažniji dan organizuješ u ovom periodu kako bi izbegla sezonu uragana koja traje od juna do novembra.

Comments