Ako hoćete da pratite ekstra super ultra giga nove trendove i da vam ništa ne promakne, molimo vas, ne budite lenji – instalirajte TikTok. Tu ćete pronaći šta god da vas zanima, pa i kakve su frizure sada u trendu, a jedan od najnovijih je topknot punđa.

Šta je topknot bun? To je punđa koja je na samom vrhu glave. Sigurno je sami nekad vežete u privatnosti svog doma, kada znate da se ni sa kim nećete videti, a kosa vam smeta. Kada pomislimo da vežemo kosu na ovakav način i pojavimo se u javnosti, to već deluje pomalo rizično, jer mnoge žene misle da ovakva punđa neće odgovarati njihovom tipu kose. Verovali ili ne, topknot punđa može lepo stajati svakom tipu kose, samo je potrebno da znate kako.

Topknot punđa za dugu kosu

Zašto žene sa kovrdžavom kosom izbegavaju punđu na vrhu glave? Zato što na njima izgleda neuredno, pre svega zbog tršave kose, tako da je prvi korak da kosu na određeni način umirite – bilo gelom, kremom za kosu, lakom za kosu. Utrljajte preparat u kosu, ali nemojte preterati sa nanošenjem, jer ne želite da kosa bude sasvim slepljena.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam 8 trendy i jednostavnih načina da nosite punđu

Sledeći korak jeste da podelite kosu, tako što ćete razdvojiti prednje pramenove, a zadnji deo kose vezati u punđu. Potom te prednje pramenove koji se dele na razdeljku obmotati oko punđe sa jedne i sa druge strane. Primetićete da će tako vaša punđa mnogo bolje izgledati, nego kada samo pokupite svu kosu i iz jednog pokreta formirate punđu. Na snimku ispod možete detaljnije pogledati kako to izgleda:

@lian.vng Middle Part Top Knot Bun Tutorial For The Girlies 💕 #hairtutorial #hairstyle #fyp #kendalljenner #kardashians #tutorial #HowTo ♬ original sound – Lian Van Ewijk-Ng

Punđa za kosu srednje dužine

Problem sa kosom srednje dužine jeste što pramenovi mogu ispadati, a sa ovim trikom će to biti prošlost. Dakle, podelite kosu po sredini i namažite gel pri razdeljku. Onda vežite kosu u rep na vrhu glave, tako da razdeljak ostane vidljiv. Poslednji korak jeste da kosu obuhvatite šnalom i ostavite da pramenovi slobodno ispadaju iz punđe. Evo na šta mislimo:

@inhhair Step-by-step model off duty #topknottutorial ✨🙌 #kendalljenner #hair #hairstyle #hairhack #inhhair #hairtutorial #mystyle #greenscreen ♬ original sound – INSERT NAME HERE

Topknot bun za dugačku kosu

Čak i devojke sa dugačkom kosom ponekad izbegavaju topknot punđu zato što imaju predugu kosu, što ih sprečava da se punđa lepo oblikuje. Ali, sa ovim jednostavnim trikom, topknot će postati vaša omiljena frizura.

Pročitajte i ovo: Punđa – jedna frizura na čak šest načina!

Kao i kod prethodnih tipova kose, osnovni korak je da vašu kosu zaližete sa malo gela i lepo je iščetkajte. Onda je vežite tamo gde želite da napravite punđu. Sledeći korak jeste da podelite kosu iz repa na dva dela, svaki zasebno uvijete oko svoje kose, pa onda uvijate oko baze punđe, to jest gumice. Kada završite, ukosnicama zakačite krajeve kose i imaćete savršenu punđu koja će izgledati, glatko u redno i biće odlična za sve prilike.

@haleyodegard East top knot bun! #hairtutorial #topknottutorial #topknot #topknotbun #fyp ♬ follow liz sanchez if you are hot – LIZ SANCHEZ

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments