Totalno pomračenje Sunca je veliki astrološki događaj koji se dešava 8. aprila i donosi uticaj na svaki horoskopski znak. Pomračenje se dešava kada se mlad Mesec nađe između Zemlje i Sunca, bacajući senku koja zaklanja Sunce – kada je prečnik mesečeve senke naizgled veći od Sunca, dešava se totalno pomračenje i na mestima na planeti na kojima je ovaj fenomen vidljiv, senka zaklanja Sunce nekoliko minuta.

Mesec upravlja plimom i osekom, a pošto se ljudski organizam najvećim delom sastoji od vode, logično je zaključiti da Mesec ima uticaj i na nas. Pomračenja se uvek dešavaju kada je mlad ili pun Mesec – prva ovogodišnja eklipsa je bila pomračenje punog Meseca 25. marta, a posle totalnog pomračenja Sunca 8. aprila, čekaju nas još dve eklipse do kraja godine – pomračenje punog Meseca 18. septembra i pomračenje Sunca 2. oktobra.

Pomračenja dodaju intenzitet lunacijama čiji uticaj inače stalno osećamo – astrolozi kažu da su pomračenja poput „punog (mladog) Meseca na steroidima“ što znači da su nepredvidljiva i divlja i često donose značajne promene iz vedra neba.

Ako se nešto događa u vreme pomračenja (uticaj se oseća nekoliko dana pre i nekoliko dana posle, dok Mesec lagano ulazi ili izlazi iz faze u kojoj se događa pomračenje), najbolje je da idete sa tokom, čak i ako ste potpuno zatečeni. Kada se prašina slegne, otkrićete zašto su nastale promene bile najbolje za vas.

Totalno pomračenje Sunca i mlad Mesec u Ovnu

Totalno pomračenje Sunca moglo bi da označi važnu prekretnicu, a pošto je Mesec mlad, to bi mogao da bude novi početak, ili neočekivana prilika. Šta god da se dogodi, može vas iznenaditi, na način koji će vas podstaći da nešto započnete – možda nešto što odavno odlažete ili priželjkujete.

Pomračenje se dešava u znaku Ovna, što znači da će pitanja koja se tiču nezavisnosti, hrabrosti i individualnosti biti na prvom mestu – vreme je da nađete svoje uporište, dok vas Univerzum gura iz vaše zone udobnosti. Konformizam prelazi na zadnje sedište, dok smela originalnost preuzima volan!

389A6891 1 Šta vašem horoskopskom znaku donosi totalno pomračenje Sunca

Košulja: P….S.…Fashion, Sako i pantalone: Hugo, Torba: Mona, Naočare: Optiplaza

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur u Ovnu – snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Uticaj koji solarna eklipsa donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Totalno pomračenje Sunca u vašem znaku postiže direktan pogodak! Energija je visoka i ovo bi moglo da bude dramatično vreme (najviše na dan pomračenja), pa je važno da budete svesni i pažljivi. Jedno poglavlje vašeg života se zatvara, otvarajući vrata za potpuno novu priču. Pošto ovo pomračenje dodiruje severni čvor Ovna, sudbina će igrati ulogu u svim završecima koje doživite. Najbolje je da se krećete sa ovom energijom i ne povlačite se. Nekoliko dana kasnije, možete se osećati preporođeno – novi načini postajanja su vam dostupni!

Bik

Ovaj solarni događaj vas ne pogađa na vidljiv način – dešava se u vašem sektoru privatnosti i umesto da pokazuje spoljašnji uticaj, možete ga doživeti više kao poziv iznutra (bockanje, gurkanje), da bolje istražite sopstvene dubine. Ako možete uzeti slobodan dan, to je najbolje što možete da uradite – provedite vreme u samoći, razmišljajući o stanju sveta i svom mestu u njemu. Razmislite dokle ste stigli i kuda želite da idete dalje. Dajte sebi dar samoće i introspekcije. Možete imati važne uvide i pronaći oslobađajuće odgovore.

Blizanci

Vaš društveni život će proći kroz čistku – totalno solarno pomračenje će doneti pročišćavanja liste prijatelja, upozoravajući vas da se fokusirate na kvalitet odnosa koje imate, a ne na broj osoba u vašem društvenom krugu. Neka prijateljstva će se okončati, a to mogu biti dugogodišnja prijateljstva koja ste jednostavno prerasli, kao i površne veze koje vas ne obogaćuju. Napravite mesta za nove, kvalitetne ljude, koji će vas inspirisati.

Rak

Totalno pomračenje Sunca donosi prekretnicu u vašoj karijeri. Ako ste do sada bili zadovoljni prosečnim, spremite se da ciljate na više poizicije, odgovornosti i ostvarenja. Mogućnosti će se pojaviti, ali vi morate odlučiti da iskoračite iz svoje zone komfora i preuzeti inicijativu. U ovom periodu možete se sučiti sa starim strahom da niste dovoljno vredni, kompetentni i autentični – ne dozvolite da vas taj strah savlada, prođite na drugu stranu i dopustite svojoj zvezdi da zablista.

Lav

Može se ukazati prilika za putovanje i avanturu – možda ćete ići negde odakle možete posmatrati totalno pomračenje Sunca. Čak i ako ne putujete, možete pronaći druge načine da proširite svoje vidike i upijete nova iskustva. Možete upoznati nove ljude, ili odlučiti da nastavite svoje obrazovanje. Ključ je u tome da napravite skok vere i ostanete otvorenog uma.

Devica

Novi finansijski početak je pred vama – bez obzira gde se nalazite u vreme eklipse, promena će se desiti. Možete dobiti zajam, povišicu ili nadoknadu, ili će trenutna investicija početi konačno da se kreće u pravom smeru. Takođe će se pojaviti pitanja davanja i primanja u odnosima. Ako dajete više nego što primate, poželećete da postavite granice, odstupite, ili potražite ravnopravnije odnose u kojima se osećate vrednovano.

Vaga

Volite da budete u vezi, ali totalno pomračenje Sunca zahteva da podignete svoje standarde. Određeni ljudi nestaju sa slike, pa iako vas to može uznemiriti i može vam biti teško da ih pustite, učinite to, jer to je za vaše najveće dobro – naročito ako se radi o toksičnim osobama i odnosima. Više ne morate da prihvatate manje od onog što zaslužujete, ni od koga. Možda ćete biti primorani da iznesete i potvrdite svoje potrebe, i kada prođete kroz tu neprijatnost, videćete da donosi zdravu ravnotežu u bilo kom odnosu.

Škorpija

Pomračenje će uzdrmati vašu karijeru – možete doseći neki vrhunac, a ako se to dogodi, budite zahvalni i ponosni zbog onog što ste postigli. Takođe, može se pojaviti ponuda za novi posao, što bi vas moglo odvesti u novom, uzbudljivom pravcu. Iako nerado pravite zaokrete u karijeri, ovo bi mogla biti ona prilika koju ste uvek čekali i kojoj ćete odmah i sa puno entuzijazma reći DA. Ovo je takođe odličan period za postavljanje fitnes ciljeva (naročito ako ste od njih prethodno odustali) i pokretanja zdravijeg načina života.

Strelac

Ako ste slobodni, ovo pomračenje može doneti prijatna iznenađenja – neočekivana iskra sa novom osobom, može se pretvoriti u nešto vrlo uzbudljivo. Najbolje je da ostanete otvoreni i vidite kuda stvri idu. Za one u partnerskim odnosima moguće je podizanje veze na viši nivo – početak zajedničkog života, brak, trudnoća. Ovo pomračenje takođe uklanja kreativnu blokadu, pa će vas muza redovno posećivati i nadahjivati vaš kreativni rad.

Jarac

Dom je vaše utočište, a solarna eklipsa može doneti jasan pokazatelj da li je vaša životna situacija najbolja za vas (ili nije). Ako volite svoje sadašnje mesto boravka, možda ste spremni da započnete dugotrajno renoviranje. Međutim, ako niste sigurni, može doći do promene koja će vas izabciti iz gnezda, ali će vas na kraju dovesti na bolje mesto. Mogu se pojaviti porodični problemi, a zategnuti odnosi se mogu prekinuti – ako vam to donosi mir, neka bude tako.

Vodolija

Vaš um će biti bistar poput izvora – totalno pomračenje Sunca uklanja sumnje, brige i mentalne blokade. Odjednom ćete videti svetlo i znaćete tačno šta treba da radite. Ako se predomišljate razmatrajući više opcija, put napred će se jasno ukazati. Ovo je idealno vreme za nove avanture i doživljaje, koji će zadovoljiti vašu želju za lutanjem i istraživanjem.

Ribe

Tokom ovog pomračenja koje „udara“ u vaš sektor finansija, možete odjednom postati zainteresovani i uključeni u novčane tokove, koji vas inače ne zanimaju. Može se pojaviti novi izvor prihoda, ili možete dobiti genijalnu ideju za sporedan posao, koji vrlo brzo postaje profitabilan. Stari strahovi od vezanosti za materijalne vrednosti se mogu pojaviti – zato da biste ih prevazišli. Što više zarađujete, ukupno bogatstvo vašeg života se povećava. Kada počnete da privlačite novac, možete širiti svoje bogatstvo.

Pročitajte i ovo: Evo šta nam donosi Venera u znaku Ovna

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments