Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Kada bi svoj stil mogla da izraziš kroz zvuk, da li bi on bio tihi šapat, ili gromoglasni uzvik? Maksimalizam je u poslednje vreme toliko rasprostranjen i dominantan da je njegov glas došao do ivice prezasićenosti. Sa druge strane, šapat luksuza i mirnoće mogao bi proći kao definicija minimalizma. Upravo taj nečujni modni govor koji pleni pažnju mimikom formi i svedenošću, neguje skandinavski brend Toteme.

View this post on Instagram

Duvet day: Annecy down jacket Dress code #toteme

A post shared by Totême (@toteme) on

Ne tako davne 2014. godine, bračni par iz Švedske odlučio je da pokrene sopstveni modni brend, za koji listajući kroz njihov Instagram feed, možemo reći da zastupa parolu: “kvalitet iznad kvantiteta”, ili “manje je više”. Koju god da odabereš, bitna je samo jedna stvar, a to je da ako želiš da izgradiš dobar stil, moraš imati dobru osnovu. Nije važno da li voliš svedenost ili eklektiku, važno je da znaš da je upravo ta osnova ključ stylish izgleda. Nju ćeš pronaći baš u kolekcijama marke Toteme. Može se reći da je zahvaljujući Balenciaga patikama i Moschino trenerkama maksimalizam preuzeo vodeće mesto u industriji, ali nikako ne treba podcenjivati minimal. Svedenost nije samo stvar odevanja, već način mišljenja i izražavanja kompleksih pitanja na jednostavan način. Ono predstavlja svojevrstan stil života. Švedski megabrend je simbol sofisticiranosti, pre svega zbog odabira kvalitetnih materijala poput kašmira, pamuka i vune. Odsustvo boje, odnosno paleta bele, sive, bež, braon i crne, dodatno naglašava lepotu forme i veštinu manipulisanja navedenim materijalima. Toteme je povratak osnovama i formi kao najbitnijoj osobini odevnog predmeta.

Kao opozit ustaljenoj estetici prekomernog i prenaglašenog, ovaj kreatorski par je odećom oblikovao žensko telo stvarajući istovremeno ujednačenost i seksepil. Njihov rad se najlakše može opisati kao luksuzni dragulj estetske prezentacije diskretnosti, koji čini lišavanje nepotrebnih elemenata u korist izvanrednog kvaliteta. Ovi odevni komadi su vanvremenski, nemaju jasnu ni prostornu, ni vremensku odrednicu.

Editors choice