Šta možeš da radiš nedeljom nego da planiraš život? Ali ne u onom nemogućem smislu – ne možeš da isplaniraš kada ćeš se zaljubiti, diplomirati, udati, naći posao, šta god, već u onom krajnje realnom, na primer, gde ćeš sledeće putovati! Mmm, da, putovanja… Savršeni predmet maštanja za mirno nedeljno popdne… Ukoliko si već “ispucala” svoju listu top destinacija, mi ćemo ti predložiti nekoliko naših “must visit” gradova te brzo čekiraj naš #TravelGuide!

Bordo, Francuska

Ovaj grad još i nazivaju “Uspavana lepotica”, ali pre bi se valjalo fokusirati na drugi deo ovog nadimka – lepotica. Jer, Bordo je tako lep, nikako uspavan i svakako spreman za akciju! Očaravajuća arhitektura (baš kao što je sve očaravajuće u Francuskoj, zar ne), preukusno vino u koje ćeš se zaljubiti na prvi gutljaj i druge gastronomske uživancije su samo neke stvari zbog kojih vredi posetiti ovaj grad. I da, treba li naglašavati koliko je ovaj grad lep noću?

Kejptaun, Južnoafrička Republika

Za ovaj grad se definitivno može reći da poseduje kulturni i kulinarski kredibilitet zbog kojih se sasvim opravdano i nalazi na našoj listi. Ovo je afrički grad sa svetskom perspektivom! Nećemo staviti akcenat na ukusno vino i izvrsnu hranu, već na impresivnu scenu umetnosti i dizajna čija je kruna najveći svetski muzej savremene afričke umetnosti, Zeitz Museum of Contemporary Art Africa, postindustrijsko čudo arhitekture.

Comments