“Tie-Dye” je tehnika boja u poslednje vreme popularna i kao motiv na stvarima, ali i patikama. Ne bismo je tačno mogli opisati kao raznolikost boja, pre kao mešanje više različitih nijansi boja. Kao kada slikar pomeša više različitih boja i sprema se da ih nanese na slikarsko platno.

Ukoliko ste oduvek voleli “Tie-Dye” motiv na garderobi, došlo je vaših pet minuta, jer je on ove sezone u potpunosti hit.

Saznajte kako da nosite ovaj zanimljivi, raznobojni efekat, a da ne morate da odete predaleko i ponesete kombinaciju koja ni na šta ne liči.

Vaša kombinacija svakako treba biti sveža, ali bez gubitka ličnog stila.

Počnite sa aksesoarima

Ako ne znate kako da ukombinujete ovaj modni detalj, idite na provereno i ponesite jednobojni autfit koji ćete obogatiti samo jednim “Tie-Dye” detaljem.

Bile to cipele, patike, torba, sat, na vama je da odlučite.

158 Modna pravila: Kako nositi Tie Dye detalj?

Ovako obučene, osećaćete se kao svoj na svome, a ovi šarenoliki detalji naznačiće dolazak leta.

Izaberi pravu tkaninu

Iako ovaj trend dolazi i ne pravi pitanje kada je o tkaninama reč, za vas je veoma važno da povedete računa. Prvo zbog činjenice da se svi materijali ne uklapaju, a onda i zbog toga što deblje materijale treba odložiti dok ne dođe zima.

Ne kombinujte dva različita “Tie-Dye” detalja

Nikako, ali nikako ne treba kombinovati dve različite šare. To je kič broj jedan i nepisano pravilo koje ne bi trebalo nikada prekršiti.

Ukoliko nosite letnje šarene haljine, lepo bi bilo kada bi obuća bila jednobojna, što je donekle i definicija za odličnu kombinaciju.

Pažljivo sa modnim dodacima

“Tie-Dye” detalj je takav da je sam po sebi, u neku ruku dovoljan. Nakit i ostali dodaci mogli bi remetiti utisak koji ostavlja. Ukoliko čak volite jarke boje i printove, svakako ne treba stavljati napadan nakit kako bi izgled bio uravnotežen.

Kada je o naočarima za sunce reč, valjalo bi nabaviti neke letnje, u beloj ili nekoj drugoj, živoj boji, što će definitivno preseliti duh Havaja u vaše mesto.

242 Modna pravila: Kako nositi Tie Dye detalj?

Izbegavajte neonsku boju

Neonska boja jeste veoma popularna i savršena je za leto, ali kada se kombinuje sa šarenolikom garderobom, to nije to. Ona gubi svoju draž, a i “Tie-Dye” efekat gubi prvobitno svojstvo, a to je da budete trendi i zapažene.

Ne plašite se da budete drugačije

Ovo može biti veliki pomak za devojke, žestoke zagovornice jednostavnog, klasičnog stila. Ipak, iako je ovo pravi obojeni talas na vašoj garderobi, ne bežite i prihvatite ga oberučke kako bi bile drugačije i izdvajale se iz mase.

N63 Modna pravila: Kako nositi Tie Dye detalj?

“Tie-Dye” se odlično kombinuje sa vintage detaljima

Odlična ideja, samo pazite prilikom kombinovanja da pogodite slične nijanse i valjalo bi da samo jedan detalj odskače, a da vaš autfit bude mahom retro i starinski.

Violeta Stojanović

Comments