Slušajući glas publike, brendovi kreiraju modele obuće koji dominiraju ulicama svetskih metropola i Instagram feed-ovima, te ti u to ime donosimo najnoviji modni hit: Ugly boots!

Ili – ili je jedini mogući odgovor kada zatražite nečije mišljenje o trendu “ružne” obuće. Ili je volite, ili je mrzite, nema ravnodušnih. Moram da priznam da sam prema “ružnim” Balenciaga patikama zauzela negativan stav od trenutka kada su se pojavile. Ne, razlog nije samo taj što me finansije sprečavaju da izdvojim tričavih 800 evra, već i pitanje: Šta bih radila sa njima? Za samo nekoliko meseci od njihovog debitovanja na pisti, zatrpani smo hiljadama fotografija na kojima se u prvi plan stavlja dobro poznati model. U jednom trenutku je automatska reakcija u mojoj glavi postala rečenica: “Zar još jedan Instagram post u Balenciaga patikama? Zaista?” Kao pokloniku ženske elegancije i minimalizma ovaj trend je za mene bio jedno veliko NE. Kabaste forme i prenaglašene boje prosto nisu moj fazon. Da se razumemo, nemam ništa lično protiv njih, niti onih koji ih nose, jednostavno, ljubav između nas nikada ne bi opstala.

Sa druge strane, bila bi notorna laž da kažem da ne pratim trendove. One koji ne odgovaraju mom senzibilitetu bez griže savesti preskačem, ali one koji mi se dopadnu prihvatam raširenih ruku. Veza sa patikama možda ne bi uspela, ali zato je “ugly boots” trend nešto što miriše na aferu života!

Comments