Proleće i leto ove godine su u modnom smislu bili skoro pa otkazani, a modni trendovi uglavnom su se vrteli oko komfornih modela koje možemo da nosimo u stanovima, ili sportske odeće koja je postala novi must have. Čak i što se boje tiče, kreativnost je opala i jedini trendovi zapravo su bili DIY tretmani bojenja odeće kod kuće. Da ne kažem, jesmo maske počeli da kombinujemo uz outfit-e, ali s obzirom na to da smo leto proveli u udobnim, često jednobojnim i pamučnim stvarima – to verovatno i nije bio tako težak poduhvat.

Neminovno, moda je izgubila svoje visoko mesto u našim srcima i morali smo da se posvetimo drugim stvarima u životu. Ipak, modna industrija je nakon nekoliko meseci “pohvatala konce” funkcionisanja novo-nastalog tržišta, i tako je kolekcijama za jesen i zimu odlučila da nam ormare osveži look-ovima u intenzivnim bojama, iako to inače nije komercijalna odlika jesenjih i zimskih kolekcija. Ali hej, ovo je godina kada je sve onako kako inače nije – pa tako i moda. U nastavku teksta saznaćete koje to četiri boje ćete zasigurno viđati u novim modnim kolekcijama – a na vama je samo da odlučite koja će obeležiti vašu jesen.

Od glave do pete – crveno

Da, intenzivno. vatreno, karmin – crvena. Ova nijansa je statement, ona pokazuje smelost i spremnost da budemo viđeni. Naredne sezone crvena će se vratiti na velika vrata, a na nama je da je prihvatimo i ne samo prihvatimo, već joj se prepustimo kompletno. Kao što se kaže “go big, or go home“. Crveni look od glave do pete uptpunite jednostavnim i nenapadnim detaljima, kako ipak ne biste preterali – a i kako biste dozvolili da sva pažnja ostane na vašem crvenom outfit-u.

Statement metalik

Zlatna i srebrna su se vratile, i mislim da svi zaslužujemo da nakon svega kroz šta smo prošli ove godine da malo zasijamo. Modni brend Alexander McQueen predstavlja nam matching odelo u metalik varijanti, ali pored njega i druge modne kuće oprobale su se u ovom trendu i prikazale metalik odevne komade, od sukanja, preko haljina pa do topova i odela. Metalik može biti statement komad vašeg outfit-a, a može biti i ceo look ukoliko se odlučite na taj odvažan korak.

Comments