Žuta senka možda nije nešto što si ikada razmatrala kao opciju kada je u pitanju eye makeup, ali ako je sudeći prema nekim pokazateljima, ova sjajna, sunčana i prosto pozitivna nijansa polako, ali sigurno osvaja beauty svet i postaje jedna od najomiljenijih u paleti. Od crvenog tepiha, pa sve do makeup influensera, žuta je svuda – i zapravo nam se sviđa!

Odmah na početku treba istaći da žuta senka pristaje apsolutno svakome, samo je potrebno da pronađeš svoju nijasnu – ukoliko ti je ten svetao, isprobaj pastelnu žutu, maslinastom tenu će pristajati zlatnožuti i neven-žuti tonovi, dok će sasvim taman ten lako izneti baš svaku nijansu. Osim toga, žuta se zaista fino slaže uz sve pa ti zapravo neće biti toliko teško da ovakav odvažan i definitivno upečatljiv look izneseš u bilo koje doba dana.

Onda, jesmo li te ubedili? Ako je odgovor potvrdan, u nastavku otkrij nekoliko jednostavnih i zanimljivih načina da ovog leta žutu uvrstiš pod obavezne makeup nijanse!

Graphic ajlajner

Za početak, ukoliko želiš da kreneš polako, korak po korak, onda kreni od žutog ajlajnera. Diskretna linija u jarkoj boji istaći će kako tvoj pogled, tako i tvoj preplanuli ten, a uz malo maskare, teško da neko neće primetiti tvoje oči! Ukoliko si dovoljno vešta, iscrtaj ajlajner na neki neobičan način, a ostatak šminke neka bude potpuno sveden.

Dodir zlata

U odnosu na svoj ten, pronađi onu nijansu žute koja zapravo liči na zlatnu – ona je prilično diskretna, pa ćeš sigurno moći lako da je uklopiš u svoj makeup, ali i stajling. Ukoliko želiš da “začiniš” look, ovakvu nijansu senke ukombinuj sa žutim ajlajnerom – savršen spoj!

Monohromatski

Monohromatska upotreba žute senke bi značila da ti je potrebna slična nijansa i na usnama i na jagodicama. Ipak, toliko žute verovatno neće izgledati toliko dobro, zato ti savetujemo da za jagodice i usne upotrebiš nežne peachy tonove. Nakon što senku naneseš na kapke, u tragovima je nanesi poput hajlajtera, a odatle kreni da “gradiš” makeup narandžastim tonovima. Ukoliko sve lepo izblenduješ, prelaz će biti suptilan, a tvoj izgled će biti svež i blistav!

Comments