Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Svi znamo onu rečenicu “less is more”, koja u modnom svetu vlada kao mantra poslednjih nekoliko godina. Zapravo, otkad vlada minimalizam kao takav, njome se vode gotovo svi brendovi. Međutim, sada kada se maksimalizam ponovo vraća na velika vrata, ova rečenica dobija mali nastavak, koji izgleda ovako – “Less is more… but more is MORE”. 

Dakle, vreme je za stara-nova pravila. Sve što obučeš i misliš da si ipak malo preterala – nisi. Ne boj se da imaš outfit u nekoliko boja, više različitih odevnih komada, da preteraš sa nakitom, ali se potrudi da sve zajedno izgleda dobro, ako želiš da budeš fashionable.

Povratak ovog trenda je možda nastupio nakon što je Kim Kardashian pre skoro dve godine počela postepeno i povremeno da sarađuje sa dizajnerom Thierry Muglerom, koji je “vladao” tokom devedesetih sa svojim ekstravagantnim kreacijama. Veliko finale njihove saradnje je bio ovogodišnji crveni tepih MET gale, gde je tema bila CAMP: Notes on Fashion, što je savršena prilika za maksimalizam da se vrati na red carpet. Iako za brend Mugler već duže od petnaest godina rade drugi kreativni direktori, tačnije, otkad se Thierry povukao iz ovog sveta 2003. godine, dizajner ipak nije mogao da odoli ovako dobro ukazanoj prilici. Inspiraciju za ono što je Kim nosila na crvenom tepihu dali su mu brendovi kao što su Chanel Versace koji su tokom devedesetih na neki način i postavili osnovu ovakve, maksimalističke estetike.

Chanel Versace su ovaj trend počeli da forsiraju već početkom devedesetih u svojim kolekcijama, što se ispostavilo kao dobra stvar za modnu scenu. Pričamo o izobilju printova, raznih tekstura materijala, vidljivog donjeg veša, kožnih mini suknji, mnogo zlatnog nakita i drugim sličnim statement detaljima. Na modnim pistama ove jeseni moći ćemo da vidimo te iste dizajnere (kao i neke nove) kako oživljavaju ovaj trend kroz svoje nove kreacije i vintage aksesoare koji će sasvim sigurno biti dominantni.

View this post on Instagram

Chanel, 90s

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice