Dok su ranije posebni bili oni koji na svom telu imaju jednu ili više tetovaža, danas su posebniji oni koji nemaju nijednu! Tetovaža je danas sama po sebi trend, a zaljubljenici u mastilo na koži iznova i iznova tragaju za novim rešenjima kojima će obeželiti svoje telo – zauvek, ili makar dok im ne dosadi. Danas je makar sve moguće ukloniti! Dok neki tetovaže smatraju ukrasom na telu kao što bi to recimo bio komad nakita, drugi pak žele da njihova tetovaža bude posebna, lična, sa njima važnim značenjem. I tu nastupa “Soul Tattoo” trend koji osvaja Instagram, a zbog priče koja je iza, i sama ćeš verovatno poželeti da ga ispratiš!

Kako sam naziv tetovaže govori, reč je o spiritualnom crtežu koji se prilagođava svakom klijentu i njegovoj životnoj priči ponaosob i koji nastaje kao kombinacija alternativne wellness filozofije i tradicionalnog načina tetoviranja.

Ovaj trend je na neki način pokrenula Ashley Glynn (@wadulisiwoman) koja je definitivno mnogo više od tattoo majstora! Ona i te kako poznaje wellness teme kao što su herbalizam, energija, isceljenje, rad na telu i duši, zbog čega je verovatno jedina osoba koja i može da napravi pravu “tetovažu duše”. Ukoliko bi se odlučila na ovako nešto, ne bi mogla samo da zakažeš termin, dođeš, odabereš dizajn i istetoviraš se. Ne! Sam proces je mnogo više od toga! Uostalom, zar nismo već rekli da je ova tetovaža lična i izuzetno smislena?

Sesija počinje vođenom meditacijom i osvešćivanjem onoga što želimo da iscelimo. Ashley obraća pažnju na auru i energetski nivo klijenta i tako “čita” gde je problem, zastoj, koji sprečava osobu da raste, napreduje, isceli se i pronađe svoju svrhu. Tek nakon toga ova zanimljiva žena može da definiše boje, slike, simbole, biljke i još mnoge druge elemente koji će činiti tetovažu. Dizajn tetovaže tako može da uključuje biljnu medicinu, sakralnu simboliku, životinjske toteme, numerologiju, astrologiju ili bilo koju drugu simboličnu medicinu koja “radi” baš za tog specifičnog klijenta.

Nakon što se dođe do posebnog i ličnog dizajna, može da se govori o čakrama, telesnim i energetskim meridijanima i da se prema tome odredi mesto na telu na kojem će se tetovaža nalaziti kako bi bila najbliža tački isceljenja. Naravno, Ashley nikada neće istetovirati nešto što sam klijent ne želi. Ona da svoj predlog na osnovu onoga što vidi i oseća, ali će konačna tetovaža ipak biti rezultat njenog dogovora sa klijentom.

Pre samog tetoviranja, Ashley je potrebno da se pripremi, da očisti auru, da podigne energiju i stvori “plodno tlo” za crtež. Jasno je da sesija može da traje nekoliko sati, pa možda čak i dana, sve zavisi od klijenta, njegovog unutrašnjeg stanja, zamršenosti slike i mnogih drugih faktora. Tattoo umetnica naplaćuje po satu ($277) što znači da je tetoviranje na ovaj način skoro pa luksuz, ali, što bi se reklo, Instagram trends don’t lie.

Gotovo svako ko se tetovirao kod nje, ne krije oduševljenje i zahvalnost zbog jako posebne i lične tetovaže koju rado deli na svom Instagram profilu kako bi svi videli tu lepotu. Bez obzira na to da li si moderna veštica koja veruje u sve ovo ili jednostavno želiš zaista personalizovanu tetovažu, ovo može da bude zanimljiva tattoo ideja!

Naslovna fotografija: instagram.com/wadulisiwoman

Ivana

Comments