Ne znamo za tebe, ali nama se nijednom nije desilo da smo se susreli sa cvetnom haljinom koja nam se ne dopada! OK, neka je zanimljivija od druge kada se uzme u obzir odnos boja i veličina cvetova, to stoji, ali generalno su sve lepe, sve ih volimo i apsolutno nas ne dotiče ono čuveno: “Florals for spring? Groundbreaking!”

Međutim, izgleda da će se ove sezone nešto ipak promeniti. Zaboravi na to da, očekivano, tokom leta treba da biraš svetle boje. Ovog leta stiže novo pravilo za nošenje cvetne haljine – bitno je da je ona tamna! Crna podloga, raznobojno cveće – može li lepše? Ženstveno, romantično, grunge – we like it!

Cvetna haljina u ovom izdanju je pogodna za nošenje tokom leta jer ipak i dalje govorimo o lepršavoj, prijatnoj haljini koja je samo promenila svoje očekivane boje i koja odlično izgleda uz slamnati šešir, pletenu torbu i omiljene patike ili sandale. Ali osim toga, ovo je komad koji možeš nositi i tokom toplih jesenjih dana jer jednako dobro izgleda uz bajkerske čizme i kožnu jaknu!

Prada, Richard Quinn, Marques Almeida i Paco Rabanne, samo su neka od imena na modnoj sceni koja su podržala ovaj trend i na svojim revijama prikazala zaista dobre modele tamnih cvetnih haljina. Verujemo da ti nije potreban još neki razlog da i sama ove sezone pronađeš savršeni model za sebe. Ako ništa drugo, tamna cvetna haljina sigurno neće biti one season stand!

Naslovna fotografija: instagram.com/realisationpar

Ivana

Comments