Veštačka inteligencija je počela da utiče na sve u našem okruženju, pa i na trendove kose za 2024. godinu. Online chat botovi kao što su ChatGPT i Bard su programirani da obrađuju unose kao što su dijalog, tekst i rečenice, analizirajući njihovu važnost i generišući koherentne odgovore koji mogu imitirati ljudski razgovor i razmišljanje.

Stručnjaci iz beauty sveta iskoristili su moći veštačke inteligencije i zamolili ChatGPT i Barda da predvide najveće hair trendove koji će vladati 2024. Rezultati su bili prilično uspešni. Evo šta veštačka inteligencija najavljuje da ćemo nositi kad je reč o frizurama.

Trendovi kose za 2024. prema veštačkoj inteligenciji

Contour šišanje

Trendovi kose postaju mnogo ličniji, kako bi uzeli u obzir vašu ličnost, strukturu lica i druge vaše karakteristike. Prema programu za veštačku inteligenciju Bard, contour šišanje će biti veliki trend. Ova tehnika se odnosi na stvaranje laskavog oblika kose za vaše lice. Frizer će koristiti slojeve i uglove da stvori izgled koji naglašava vaše najlepše karakteristike. I ChatGPT podržava taj trend, dodajući da bi custom rešenje za negu kose, kao i stilizovanje prilagođeno individualnim potrebama i preferencijama, moglo da stekne veliku popularnost.

Prirodni preparati za negu kose

Sve više nas razmišlja o uticaju koji naše beauty rutine imaju na planetu, zbog čega tražimo više ekoloških rešenja. Sa sve većim fokusom na održivost i ekološki prihvatljive prakse, može doći do povećane potražnje za prirodnim proizvodima za negu kose i tehnikama koje minimiziraju uticaj na životnu sredinu, kaže ChatGPT.

Kratke, stepenaste frizure

Poslednjih nekoliko godina dalo nam je više hibridnih opcija za kratku kosu, uključujući bixie (bob pixie frizura), mixie (mullet pixie frizura) i cub cut (kratka shag frizura). Kratka kosa će definitivno biti u trendu 2024. godine, a stepenasto šišanje će dodati dimenziju i teksturu. To je odlična opcija za one sa finom dlakom, jer će im pomoći da kosi dodaju volumen; oslanja se na androginu estetiku koja je takođe dobila zamah. Sve više ljudi se odvaja od tradicionalnih rodnih normi, što dovodi do porasta rodno neutralnih ili uniseks frizura, smatra ChatGPT.

Fokus na aksesoarima za kosu

Ne izostaje ni povratak aksesoara za kosu. Preppy estetika je u modu vratila mašne za kosu – nose ih svi, od Zoe Kravitz do Gigi Hadid. Takođe smo viđali aksesoare iz devedesetih, kao što su velike šnale i ukosnice, kako se vraćaju među aktuelne trendove. Dakle, gde dalje? Tehnološki napredak može dovesti do stvaranja inovativnih aksesoara za kosu koji kombinuju stil i funkcionalnost, razmišlja ChatGPT.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair)

Retro frizure

Možemo zahvaliti prošlim decenijama što su nam dale frizure za sva vremena, a taj trend povratka starih izgleda kose će se nastaviti i u sledećoj godini. Trendovi mode i lepote se često menjaju, tako da možemo videti oživljavanje frizura iz prošlosti sa modernim zaokretom, smatra ChatGPT, koji najavljuje i da se kultna Rachel frizura vraća 2024.

Hailey Bieber bob

Ne može se poreći uticaj Hailey Bieber na beauty trendove. Pomogla je u popularizaciji glaziranih noktiju, strawberry girl šminke, a sada nas njen bob insipiriše da preispitamo dužinu svoje kose. Ona praktikuje elegantan, moderan osvrt na klasični bob, koji je odlična opcija za ljude sa srednjom do dugom kosom i koji se može stilizovati na različite načine, kaže Bard.

Butterfly stepenovi

Butterfly stepenovi su duži i sveobuhvatniji od tradicionalnih stepenova i stvaraju mek, ženstven izgled. Predstavljaju dobar način za dodavanje pokreta i dimenzije dugoj kosi.

Povratak balayage kose

I konačno, još jedan višegodišnji trend koji se iznova – balayage. Tehnika šatiranja kose je laka za održavanje i stvara prirodan efekat osunčanog izgleda. Način je da svojoj boji kose dodate dimenziju i dubinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson)

Pročitajte i ovo: Jersey traka za kosu: Stil supermodela koji ćemo svuda primećivati ove jeseni

Naslovna fotografija: instagram.com/arkadi_dor

Božica Luković

Comments