Da li ste primetili da su stvari iz kuća naših baka i deka ponovo popularne? I mi smo primetili isto! Zbog toga se danas bavimo tom temom i mislimo da će svi podjednako uživati u čitanju ovog teksta.

Komadi nameštaja koji krase njihove kuće nikada nisu izgubili sjaj, znači da pričamo o pravom i kvalitetnom nameštaju od punog drveta koji je imao svoju jasnu namenu. Za pojedine komode možemo da kažemo da nemaju rok trajanja jer su i dalje najlepša stvar u dnevnom boravku bez obrzira što smo promenili ugaonu garnituru, lampe i tepihe. Komoda od punog drveta i dalje vodi glavnu reč u kući.

Pročitajte i ovo: Tirkizna boja u enterijeru – ideje

Svi težimo ka tome da imamo lep prostor za život koji donosi energiju koja nama odgovara. Ukusi su različiti, ali jedna stvar je zajednička – svi želimo komfor!

Pojedine od naših najdražih poznatih ličnosti otvorile su vrata svojih domova i pokazali sa kojim tradicionalnim predmetima raspolažu. Nekada nismo ni svesni koliko dobrih komada nameštaja se krije u našim podrumima i kućama jer nikada nismo poželeli da ih restauriramo. Potrebno je samo nešto malo novca i slobodnog vremena da stari noćni stočić bude savršen.

Promenite boju i ručkice, stavite malu lampu i nekoliko knjiga i imate potpuno nov kutak za sebe. Slična stvar je i sa stilskim foteljama koje nisu više lepe kao nekada. Samo nekoliko metara mebla i malo sunđera vratiće fotelju u život i ona će biti lepša nego ikada.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam savršene ideje za uređenje spavaće sobe u potkrovlju

Kakve su to komade izabrali poznati

Dizajnerka Emily Henderson je sa svojom publikom podelila kratku priču o uređenju njenog životnog prostora. Želela je da bude tačno na liniji između modernog i tradicionalnog i to je ostvarila ubacivanjem raznih šarenih detalja i posuđa. Želela je da uživa u svojoj kuhinji i trpezariji i zbog toga je birala svoje najdraže boje i dekorisala ih po svom ukusu.

Gwyneth Paltrow

Na Instagramu smo u jednom trenutku mogli da vidimo prelepu trpezariju slavne glumice. Inspirisana životom na selu donela je posebnu dimenziju ovoj prostoriji. I ona je, takođe, izabrala da dom uređuje između modernog i tradicionalnog i zbog toga smo mogli da vidimo drveni sto i klupe, novu belu komodu od punog drveta, policu sa tanjirima sa plavim detaljima i ogormne prozore koji gledaju na unutrašnje dvorište.

Kao što vidite, samo nekoliko sitnica je dovoljno da vaš životni prostor izgleda lepo i zanimljivo. Možda je vreme da potisnemo trendove koji podrazumevaju kataloški izgled prostora i da svaki stan izgleda isto. Naravno, kad nam se određeni komad nameštaja dopadne, a baš u tom trenutku renoviramo stan, lepo je da to, ako možemo, sebi priuštimo. Ali potpuno odsustvo kreativnosti u sređivanju stana i ispoljavanje ličnih ideja jer su katalozi rekli drugačije – besmisleno je. Unesite život u svoj dom stvarima koje vam znače i koje vam se dopadaju! Bilo da je reč o tanjirima, lampi ili komodi!

Kris Jenner

Nikako ne smemo da zaboravimo kolekciju posuđa kojom Kris raspolaže. Ona je čitavu sobu pretvorila u prostor za posuđe – ostavu koju krase tanjiri, šoljice za čaj i razni drugi predmeti.

Ako ste nekada poželeli da imate samo jedan svoj kutak u stanu, prvo dobro osmotrite namešaj koji posedujete jer možda čeka samo vas!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poosh (@poosh)

Pročitajte i ovo: Ideje za uređenje hodnika, jer hodnik ne mora biti samo prazan prostor

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Dragana Stojanović

Comments