Ako ste ljubitelj sitnih dodataka koji će vam ulepštati svaki stajling, onda morate znati koji su ključni trendovi u nakitu za 2023. Dodajte svojoj kolekciji nakita novogodišnji sjaj sa modernim i savremenim dizajnom koji će vas istaći u svakom trenutku. Ovo su 4 ključna trenda u nakitu koje treba da ispratite tokom ove godine!

Trendovi u nakitu za 2023 – smaragdni dragulji

Pored rubina i safira, smaragd je postao deo trija dragog kamenja za koji se smatra da su najprestižniji, i bez kojih se, realno gledano, ne može. Njihova svetla i optimistična boja služi nam kao podsetnik prirode – konotacija koja osigurava da je smaragd postao esencijalni deo vaše kolekcije nakita. Oni su veoma prilagodljivi, kao i dijamanti, a u poslednje vreme su postali i glavni izbor većine dizajnera nakita.

Ekstravagantne minđuše

S obzirom na to da smo na modnim pistama dočekali povratak nostalgičnog stila iz osamdesetih, samo je bilo vreme kada će se to desiti i sa nakitom. Upravo velike, odvažne i zlatne minđuše, koje deluju kao da su iz serije Dynasty, doživele su veliki povratak, i to u pravo vreme. Novi dizajn ovog klasičnog komada je laganiji, ali i lakši za nošenje, za razliku od njegovih prethodnika. Naravno, uprkos tome, ne manjka na ekstravaganciji. Bez obzira na to koji brend ili model odaberete, ekstravagantne minđuše su ultimativni komad koji možete staviti na sebe i znati da ste na pravi način upotpunili stajling.

Motivi zmija

Iako za pojedine osobe prava životinja može izazvati nelagodnost, veoma je teško pobeći od zmije kad je u pitanju nakit, pogotovo ako su ukrašene dragim kamenjem. Njihova suptilna i vitka silueta čini ih favoritom kod dizajnera nakita, a ne možemo zaboraviti i na viševekovnu folklornu tradiciju koja ih spaja sa kvalitetima kao što su sreća, večna vernost i ponovno rođenje. Jedan od dobrih primera je komad brenda Anita Ko, talisman sreće koji inspiraciju crpi iz kineske mitologije, a na kom je predstavljena zmija u osamnaestokaratnom zlatu i dijamantima. Koji god tip nakita da odaberete, sa motivom zmije nikada nećete pogrešiti! 

Razigrani biseri

Biseri su u poslednjih nekoliko godina zadobili veliku popularnost, pogotovo kada je u pitanju street style. Ipak, dizajneri su tek skoro počeli da ih koriste u njihovom punom potencijalu, a vešto iskorišćavaju širok dijapazon oblika, boja i veličina. Sada je pravi trenutak da zamenite jednostavne lančiće za razigrane komade neočekivanih oblika, kao što su perle. Uprkos njihovoj klasičnoj konotaciji, perle će uživati u svojoj “renesansi tokom 2023. godine, kada će se nositi na nove, moderne načine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M I Z U K I (@mizukijewels)

Ovo su četiri ključna trenda u nakitu koja ćemo videti 2023. godine. Nadamo se da smo vas inspirisali da začinite svoj stajling i kolekciju nakita novim komadima za koje smo sigurni da će okretati glave kad prođete ulicom. Definitivno pratite šta nas još čeka, jer je godina tek počela, a novi trendovi će tek isplivati na površinu!

Naslovna fotografija: instagram.com/h0tc0uture

Nenad Grubanoski

Comments