I sami znate da trendovi prolaze, pa zato, naročito kad je reč o uređenju doma, morate da budete pažljivi kojim ćete trendovima podleći, jer zamislite koliko bi komplikovano bilo da, recimo, kuhinja koju ste baš ovog proleća renovirali, već sledećeg bude sinonim za kič. Zato je nekada i dobro izbeći popularne stvari, osim ako ne prete da će postati bezvremenske, baš kao i ove sa naše liste.

Ako planirate da napravite promenu u svom životnom prostoru, danas smo tu da sa vama podelimo nešto čemu za godinu dana neće isteći rok trajanja, pa će doživeti popularnost baš kao i one čuvene komode od punog drveta koje još uvek imate kod bake i deke.

Crni zidovi

Koliko god mislili da je trend belih zidova nešto što će zauvek da traje, stručnjaci ipak kažu drugačije, pa zato, ako planirate da krečite, ovog puta izaberite crne i tamne nijanse. Osim elegantne note koju donosi, mnogo je jednostavnije za održavanje, a i prijaće vam promena ovog tipa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A M A N D A L A Y T O N (@thestagedlife)

Pročitajte i ovo: Da li ste spremni da vaš dom pretvorite u pariski enterijer? Evo kako to da uradite

Restauriran nameštaj i krem garnitura

Da li i vi fotografije ovog tipa čuvate na svim svojim profilima društvenih mreža? Krem garniture prete da postanu bezvremenske baš kao i nameštaj koji ste restaurirali. Bilo da je reč o punom drvetu ili starom stolu, na vama je samo da se prepustite i uživate u sređivanju doma.

Naravno, ako imate mnogo knjiga, slobodno možete da ih posložite po podu ili na niskoj polici bele ili bež boje. Ne zaboravite da toplinu u dom unesete svetlom i zato, obavezno kupite lampu za ugao sobe!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MIDMODMOOD® (@midmod.mood)

Letvice na zidovima

Letvice na zidovima su već godinama popularne, a ako ih do sada niste postavili u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku gde se najčešće lepe, slobodno se odlučite na ovaj korak. Vaši zidovi će izgledati elegantno i luksuzno, a uz minimalno nameštaja ćete postići željeni efekat.

Možete da birate boje, ali najpopularnije su tamnozelena i braon, uz to, popularni su beli zidovi i nameštaj koji je u svetlijim tonovima. Ako odlučite da letvice budu tamnobraon boje, onda ih kombinujte sa crnim zidovima i, podrazumeva se, tamnijim nameštajem. Takođe, još jedna važna stvar je da, ako je prostor manji, ne bi trebalo da ga vizuelno smanjujete i gušite tamnim bojama, pa u tom slučaju birajte prvu varijantu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Deco-Tile (@decotile)

Italijanski stil koji je bio popularan pedesetih i šezdesetih

Bež, belo, krem, mermer, slike na zidovima i bele zavese. Da li biste živeli u kući koja je tako uređena? Uz sve to, ogromno ogledalo koje bi svako poželeo da ima! Italijani su u ovom periodu živeli u manjim stanovima, pa su ih uređivali u svetlim bojama, tako da, recimo, krevet na kom spavaju bude tik uz veliki balkon, dok je dnevni boravak bio uz velike prozore. Često, sve to se nalazilo u jednoj prostoriji, koja je bila uređena sa ukusom i merom.

Ovo je naš predlog, a vi na društvenim mrežama možete pronaći još mnogo sličnih:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tricia Runkel (@triciarunkel)

Tapeti ili crteži na plafonu

Možda ovo niste često viđali, ali će vam sigurno privući pažnju. Ovo je sjajan način da uredite vikendicu ili kuću u kojoj boravite u toku leta!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Whalehouse (@_thewhalehouse_)

Pročitajte i ovo: 5 stilova koji će preovladati modom tokom 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/midmod.mood

Dragana Stojanović 

Comments