Nova godina – nove skincare odluke! Ispratili smo koji trendovi za negu kože će obeležiti 2023. godinu, a u nastavku sa vama delimo zašto su oni postali favoriti mnogih i na koji način ih možete inkorporirati u svoje sadašnje skincare rutine. U pitanju su raznovrsni trendovi kao što su LED lampe za lice, proizvodi sa nijacinamidom i mnogi drugi – a na vama je samo da se odlučite koji prvi želite da isprobate. Vreme je da se konačno zaista posvetite nezi, bez novih “od sutra ću” izgovora i primetite kako vam koža blista novim sjajem.

Trendovi za negu kože koje volimo u 2023. godini

LED maske za lice

Terapija svetlom izuzetno je popularna u poslednjih nekoliko godina, a popularizovale su je poznate ličnosti poput Kourtney Kardashian i Gwyneth Paltrow. Terapija svetlom sastoji se od izlaganja kože plavoj, crvenoj i skoro infracrvenoj svetlosti LED dioda koja ima pogodne efekte, a značajno je naglasiti da ovaj tretman naravno i nikako ne uključuje štetnu UV svetlost. Kada se koristi redovno, terapija svetlom bi trebalo da smanji problem sa pigmentacijom, psorijazu, pojavu akni i druge nepravilnosti i upalne procese na koži. Takođe, LED svetlo prodire kroz kožu i pospešuje rad ćelija i nivo serotonina. LED maske za kućnu upotrebu možda izgledaju neobično i, dok ih nosite, sebi ćete izgledati kao MF Doom – ali efekti su zaista sjajni!

Linije za negu kože poznatih ličnosti

Znamo, kada vidimo da je još jedna poznata ličnost pokrenula skincare brend, i mi se zapitamo – dokle? Ali, pojedini brendovi poznatih ličnosti zaista su se pokazali kao dobri i osvojili srca mnogih fanova. Brend Rhode, koji je osnovala Hailey Bieber, već je pobrojao mnoge pozitivne komentare, a čak i još jedan poduhvat Kim Kardashian – linija SKKN by Kim, pozitivno je iznenadila potrošače. Sigurni smo da će se poznatim ličnostima koje su pokrenule svoje brendove u ovoj godini pridružiti nova imena, a samo je pitanje ko i kada.

Posebna nega tokom menopauze

Žene se konačno osvešćuju i otvorenije govore o problemima kože koje sa sobom donosi menopauza. Među njima je i renomirana glumica Naomi Watts, koja je kreirala skincare liniju proizvoda Stripes, namenjenu upravo potrebama žena u menopauzi. Izuzetno je važno da prepoznamo različite potrebe svoje kože u različitim periodima života i da im se individualno posvetimo. To što nam je određena rutina nege odgovarala pre nekoliko godina, apsolutno ne mora značiti da će nam odgovarati i danas. Takođe, menopauza je posebno osetljiv period za žene u svakom smislu, te bi bilo najbolje da upravo u ovom periodu pažljivo pratimo svoje telo i njegove potrebe.

Pročitajte i: Ako koža svrbi od skincare proizvoda, da li to znači da proizvod funkcioniše?

Nijacinamid – sastojak koji svi žele

Nijacinamid, odnosno vitamin B3, postao je veoma popularan sastojak među skincare brendovima i ljubiteljima redovne nege kože. Ovaj sastojak možete pronaći u mnogim dnevnim kremama ili serumima, a njegova velika prednost je što ne samo da ima antiupalno dejstvo, već je i pogodan za kontrolu sebuma. Nijacinamid, takođe, pogodno utiče na crvenilo i neujednačenost tena, a pri odabiru proizvoda obratite pažnju na to koju količinu nijacinamida u sebi sadrži, kao i u kombinaciji sa kojim drugim sastojcima.

Obratite pažnju na dermo-kozmetičke brendove

Dermatološki, oftamološki i klinički testirani proizvodi dermo-kozmetičkih brendova sve su popularniji, ne samo među onima koji se bore sa osetljivom kožom lica. Potrošači su sve zahtevniji kada su u pitanju proizvodi koje biraju za svoje lice, te su i brendovi podigli lestvicu na novi nivo. Mnogi poznati brendovi odlučili su se da formule svojih proizvoda učine čistijim ili veganskim, kao i da plasiraju nove linije proizvoda koje su namenjene i osetljivim tipovima kože. Bilo kako bilo, uvek je dobra ideja okrenuti se proverenim proizvodima, za koje ste sigurni da ne mogu oštetiti vašoj koži i zahvaljujući kojima ćete rešiti problem sa kojim se susrećete iznutra, u njegovoj srži.

Trendovi za negu kože tela takođe su prisutni

Retinol, AHA kiseline i drugi skincare sastojci polako pronalaze svoje mesto i među proizvodima za negu tela. Nega tela, a naročito vrata, izuzetno je važna (naročito u kasnijim godinama) – i zato bi trebalo da joj se posvetite što pre, kako biste unapred sprečili neželjene fine linije, suvoću ili perutanje. Predlažemo vam da koristite redovne pilinge i kreme za duboku hidrataciju, kao i da obratite pažnju na sastojke proizvoda koje birate.

Obratite pažnju na mikrobiom kože

Mikrobiom kože čine dobre bakterije, koje su zaslužne za jaku i zdravu barijeru naše kože. Kada je barijera narušena, dolazi do pojave problema, crvenila i drugih nepravilnosti na koži, dok kada je barijera zdrava – naša koža je ujednačena i blistava. Zato vam predlažemo da u svoju rutinu uvedete proizvode za čišćenje, negu i hidrataciju koji u sebi sadrže sastojke namenjene upravo povratku balansa mikrobioma kože.

Pročitajte i: Sve što je potrebno da znate o kiselinama za lice

Naslovna fotografija: instagram.com/comely.way

Jovana Pantić

Comments