Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Trendovi za uređenje enterijera za sezonu proleće/leto pre svega nalažu održivost i prirodne materijale. Naravno, na raspolaganju ti je i mnogo prelepih boja koje možeš da uključiš u svoj enterijer, ali ipak, kada je u pitanju uređenje doma, naglasak je na odabiru dizajna koji su klasični i dugotrajni, a ne takvi da brzo dosade pa da zato zahtevaju i brzu promenu. Zato, zaboravi na trendove kao prolazne, prigrli one koji su kvalitetniji, vanvremenski i koji će kao takvi znatno duže biti po tvom ukusu!

Ovo su trendovi za uređenje enterijera koje bi ovog leta trebalo da isprobaš!

Skandinavski stil u duhu 70-ih

Jednostavne linije u kombinaciji sa vedrom paletom boja – ovaj stil uključuje toliko toga, pa ipak, krajnji rezultat je prosto zadivljujuć! Razmišljaj u pravcu zemljanih tonova, geometriskih oblika i prirodnih materijala, a takođe treba uzeti u obzir i osvetljenje i biljke koje svaki enterijer prosto oplemene. Prati filozofiju “manje je više” i odaberi motiv (na primer, boju) koji će biti “noseći” i oko kojeg ćeš dalje graditi svoju enterijer priču.

View this post on Instagram

70s Scandi #interiordesign #inspo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Recikliranje

Baš kao i u modi, tako je i u enterijeru zavladao trend održivosti, što znači da ćeš tokom naredne sezone sasvim sigurno znatno pažljivije birati komade koje ćeš uneti u svoj dom. Recikliranjem materijala dobijamo proizvode koji su ekološki prihvatljivi i održivi, a mnogi proizvođači danas tragaju za novim načinima za ponovnu upotrebu materijala, kao što su papir, vlakna, pena i plastika, kako bi im dali novi život. Konkretno, kuhinja na fotografiji ispod napravljena je od recikliranog drveta i prekrivena je plastičnom folijom napravljenom od recikliranih PET boca, a krajnji rezultat označava još jedan trend – tamnije boje u enterijeru, naročito u kuhinji. Drvene radne površine, mesingane slavine i mnogo biljaka ovakvom okruženju daju potrebnu toplinu i onu kućnu atmosferu.

View this post on Instagram

Recycled Kitchen #interiordesign #inspo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Teksture

Lagan, “spor” život i prirodni materijali – dobitna kombinacija za nastanak različitih tekstura koje stvaraju prijatan, ušuškan osećaj, ali nude i proizvod koji je lep za oko. Tkanje i generalno ručni rad je vodeći trend u tom smislu ovog proleća, zato se vodi ovim kada sledeći put budeš kupovala posteljinu ili prekrivače za omiljene krevete i fotelje. Na ovaj način doprinosiš kako održavanju planete, tako i održavanju ovakvih zanata, a uz to dobijaš i nešto autentično i lepo što će sasvim sigurno tvoj dom učiniti prijatnijim i udobnijim! Naravno, kombinacija različitih materijala i tekstura je i više nego dozvoljena!

View this post on Instagram

Beautiful Textures #interiordesign #inspo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Mix&Match

Nasuprot minimalizmu (koji naravno da nismo otpisali!), stoji patern koji je jedan od vodećih trendova za uređenje enterijera. Pritom, stručnjaci savetuju da se ne zadržavaš samo na jednom već da kombinuješ više njih kako bi postigla taj čuveni mix&match efekat. Ipak, kako ne bi napravila šareniš koji ti se vrlo brzo više neće sviđati, odaberi paterne prema sličnoj paleti boja kako bi makar na taj način imala sve povezano, a kao i u prethodnim slučajevima, pronađi lajtmotiv kojim ćeš se voditi prilikom daljeg uređenja enterijera. Kao što vidiš na primeru ispod, u ovom enterijeru sve boje imaju isti nivo “mekoće”, ništa se ne ističe previše, te enterijer izgleda uravnoteženo. Dizajneri enterijera savetuju da patern bude uključen u vidu tepiha ili tapeta, dok će nameštaj biti jednobojan i svetao. Takođe, drži se generalno pastelnih tonova i kreiraj enterijer koji će biti miran i opuštajući.

View this post on Instagram

Mix & Match Pattern #interiordesign #inspo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Boja senfa

Jednostavno – nije nam više odbojna! I ne koristimo je samo na zidovima, već i u nameštaju i svim detaljima koji upotpunjuju prostor. Ukoliko voliš monohromatski stil, slobodno možeš da upotrebiš više različitih nijansi kako bi stvorila zanimljiv efekat, a stručnjaci preporučuju i da “žutilo” osvežiš millennial pink nijansom, tamnom tirkiznom ili indigo plavom i, naravno, jarko belom, za svežiji izgled.

View this post on Instagram

Mustard #interiordesign #inspo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice