Trendovi za venčanice su u fazi konstantnog razvoja, jer dizajneri uvek teže ka tome da kreiraju jedinstvene venčanice za buduće mlade. Od klasičnih i bezvremenskih primera dizajna, do savremenih i modno naprednih stilova, opcije su praktično beskrajne. Nemojte brinuti, postoji savršena venčanica za specifičan ukus svake mlade, bilo da volite duboki dekolte ili mnogo čipke, pa čak i kaskadne suknje od tila i jedinstvene ručno rađene detalje. Sa toliko opcija koje imate na raspolaganju, proces traganja za idealnom haljinom nikad nije bio uzbudljiviji. Ipak, šta ako vam kažemo da su nove Chanel venčanice možda postavile standard kada je u pitanju odabir haljine u kojoj ćete reći svoje sudbonosno “da”. Evo o čemu se radi:

Trendovi za venčanice – šta je Chanel pripremio?

Ako ste verni ljubitelj mode, onda vam je verovatno poznat koncept “Chanel mlade”, koja se spušta niz modnu pistu jednog od najvećih brendova svih vremena. Ipak, iako su u pitanju obično tradicionalne haljine pune dužine, ove sezone Chanel to menja svojom couture revijom koja je predstavljena u Parizu. Manekenka Anna Ewers je poslata da pistom prošeta u osvežavajuće kratkoj haljini od tila, koja je postala instant hit.

Time je započet sasvim novi trend za venčanice koji će biti jedan od glavnih u 2023. godini – barem se tako čini. To je verovatno označilo i mali momenat panike među budućim mladama koje su upravo imale svoje poslednje probe odabranih venčanica, a koje su krojene u klasičnom izgledu pune dužine. Ova delikatna bela mini-haljina je bila uklopljena sa jedinstvenim providnim velom, na kome su izvezene i pažljivo postavljene bele laste.

Pročitajte i ovo: Kako da negujete kosu pred venčanje?

Kako izgleda Chanel venčanica?

Kao što smo naveli, u pitanju je kratka, delikatno krojena mini-haljina sa naboranim dekolteom, tankim bretelama i jasnom linijom na struku. To su sve detalji koji su dodati na ženstven i magičan dizajn haljine, dok je šminka u vidu tamne koralne nijanse na usnama unela moderan i svež, prolećni osećaj. Naravno, pošto je u pitanju Chanel, na ovoj reviji nije postojalo ništa što je bilo očekivano ili predvidivo kada je u pitanju stajling mladi za ovogodišnju sezonu, tako da je dodata i bela mašna oko vrata sa, sada već ikoničnim, zlatnim čizmicama brenda, koje su čitavom looku dale specifičan i nesvakidašnji izgled.

Moramo se, naravno, zapitati i da li će ovaj trend moći da se izvede i u realnim venčanjima, a ne samo na modnoj pisti. Ako se setimo fotografija sa venčanja Kourtney Kardashian, videćemo da se to već praktično desilo, jer je ona isto tako odabrala kratku Dolce & Gabbana mini-haljinu, prilikom udaje za Travisa Barkera prošlog leta.

Naravno, veoma kratke venčanice nisu za svakoga, i to u potpunosti razumemo. Iako nam se Kourtneyin izgled inspirisan korsetiranjem veoma dopao, znamo da njena sestra, Khloé, nije bila toliko oduševljena ovim trendom. Iako joj se dopao izgled, bilo bi joj draže da je svoju sestru videla u velikoj, lepršavoj, klasičnoj haljini za venčanje.

Možda ćete se iznenaditi, ali mnogi se nisu složili sa Khloénim mišljenjem, štaviše, u pitanju su milioni ljudi. Nakon što se desilo venčanje Kourtney i Travisa, pretraga na Googleu za kratkim venčanicama je porasla za čak 231%, i to širom sveta! A sada kad Chanel čitavoj ovoj priči dodaje mini-venčanicu koja je prikazana na globalnom nivou, izgleda da će njihova popularnost porasti još više.

Na kraju krajeva, i svi smo svesni da se trendovi za venčanice konstantno menjaju. Industrija venčanica nastavlja da evoluira kako dolaze novi trendovi i stilovi, tokom svake sezone. Od minimalističkih i pažljivo krojenih primera, do vintage inspirisanih “vilinskih” balskih haljina, opcije su bezgranične. Mini-haljina koju je predstavio Chanel nudi šik i savremenu opciju za moderne mlade koje žele da se istaknu tokom svog velikog dana. Koji god stil volite, prava haljina za venčanje će svakoj mladi uneti samopouzdanje i dati joj osećaj posebne lepote.

Da li ćete se i vi pridružiti ovom trendu ili ćete ostati verni klasičnim venčanicama? Možda i nisu tako loša opcija za letnje venčanje, zar ne?

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam top venčanice domaćih dizajnera

Naslovna fotografija: instagram.com/lebaneseweddings

Nenad Grubanoski

Comments