Postoje žene koje ne vole da podižu kosu upravo zbog toga što tada potpuno drugačije izgledaju, ali postoje i one koje je rado sklanjaju sa lica ili vrata, pogotovo kada dođe leto. Sa podignutom kosom je uvek problem to što nam se čini da ne umemo na pravi način da je namestimo, odnosno, da od nje napravimo frizuru.

Leto je asocijacija na podignutu kosu, jer je nemoguće izdržati visoke temperature s puštenom kosom. Zato, leti nosimo visoko podignute repove, punđe, pletenice i kikice koje nam daju bezbrižan i opušten izgled. Ali, čini nam se da nikada ne uspevamo lepo da zavežemo kosu i da zbog čega izgledamo loše. Zato vam predstavljamo trendy načine kako da podignete kosu ovog leta i spasite se od vrućine.

Ako je vaša kosa loknasta, onda ste u prednosti, jer će vam ve frizure koje podrazumevaju podignutu kosu najbolje stajati. Loknasta kosa sama po sebi već ima drugačiju teksturu i volumen, zbog čega je savršena za podizanje u punđu. Izdvojite dva pramena kojima ćete ukoviriti lice, a ostatak kose podignite u punđu koju ćete dobro da učvrstite ukosnicama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jasmine Sanders (@goldenbarbie)

Matilda Djerf uvek ima sjajne obične, ali classy frizure. Jedna je od prvih influenserki koje su počele da nose sleek back repove i punđe, zbog čega znamo da njena nova frizura sigurno postaje trend. U ovom slučaju, nije frizura, konkretno, trend, već ukrasi u njoj. Ovakvu frizuru ste više puta pravile, potrebno je samo da imate jaku gumicu i ukosnice. Kada zakačite kosu, ukrasite je šnalicama kao što su ovi leptirići na fotografiji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Space punđice – savršen izbor frizure za odlazak na dnevnu žurku na bazenu ili plaži. Ovu frizuru je baš lako napraviti i svima super stoji! Potrebno je da imate dve jake gumice, ukosnice koje ćete iskoristiti za pramenove koje je potrebno sakriti, kao i malo gela kako biste lepo zalizali kosu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Juliette Nadine (@juliettenadinee)

Kada vam je kosa sveže oprana, ili je prošao tek jedan dan od pranja a ipak želite da je zavežete, možete da se odlučite za ovu opciju – vezivanje niske punđe. Sakupite kosu odmah iznad vrata u jedan rep, zatim je lepo uvijte u punđu i zakačite šnalama ili ukosnicama. Vlasi sveže oprane kose će ispasti iz punđe, ali nećete izgledati čupavo, već kao da ste to i htele da postignete.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели . © (@amynevfashiondiaries)

Obični konjski repovi su dosadni. Podignite kosu u konjski rep i onda ga ukrasite. Možete da napravite pletenicu ili da na ovaj način podelite kosu i napravite bubble frizuru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели . © (@amynevfashiondiaries)

Za vas kojima je, ipak, bitnije da vam kosa samo bude sklonjena sa lica, imamo savršenu frizuru. Ova frizura sve podseća na Arianu Grande, zbog čega je tako i zovemo. Grande frizura se lako pravi. Ostavite jedan pramen koji će vam lepo uokviriti lice, zatim podignite polovinu kosu u visok rep.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luca Wetherby-Matthews (@lucawetherbym)

Ili se možete osloniti na punđu i zakačiti kosu jednom šnalom, baš kao što je to trend devedesetih i nalagao. French twist može da izgleda elegantno, ali i potpuno chill, tako da ne možete pogrešiti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blush (@blushbuffalo)

Naslovna fotografija: instagram.com/clairerose

Milica Antić

Comments