Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Jedne od prvih rečenica koje moje klijentkinje izgovaraju kad dođu na trening je “Ja ne želim ogromne mišiće, hoću samo da izgledam vretenasto“, „Žene koje dižu tegove se nabilduju i pretvore u muškarce”, i moja omiljena – “Jednom kada kreneš sa dizanjem tegova ne smeš da prestaneš jer će se mišići pretvoriti u salo”. Gomila gluposti, ako mene pitate. Činjenica je da trening snage neće uništiti zglobove ili vaš ženstven izgled. Ustvari, varovatno ćete biti još ženstveniji i privlačniji.

tegovi 2 Trening sa opterećenjem za žene

Kako možete izgubiti ženstvenost ako vam struk postane vitkiji, noge čvršće, a guza oblija. I da se ne lažemo, ženama je mnogo teško da dobiju veliku mišićnu masu. To zahteva dugogodišnje vežbanje, ogromnu posvećenost, besprekornu ishranu i suplementaciju.

Ne bežite od tegova. Tegići od po kilo ili dva nisu dovoljni da bi se proizvela adaptacija, pa tako i fiziološki učinak može biti najmanji mogući. Benefiti treninga sa opterećenjem su višestruki, počev od jačanja kostiju i smanjenja rizika od osteoporoze, ojačavanje vezivnog tkiva, što će povećati stabilnost zglobova, funkcionalnu snagu za bavljenje sportskim i svakodnevnim aktivnostima, povećaće čistu mišićnu masu i smanjiti masne naslage, ubrzaće metabolizam i, svakako, poboljšati samopouzdanje.

Žene danas treniraju kao i muškarci, ako ne i napornije, i izgledaju sve bolje i savršenije. Bar one koje su otkrile kako da iskoriste trening snage u svoju korist. Obline se dobijaju povećanjem obima mišića. Već ste pokušale da dobijete obline gomilajući salo i verovatno nije uspelo.  Sada kad vam je ideja da skinete salo trčanje i joga neće pomoći onako kako ste to zamislile. Trčanje će sagoreti dosta sala, ali isto tako i dosta mišića. Na kraju dobijate onaj žgoljavo-debeo izgled. Znate one devojke koje su na svojoj idealnoj kilaži, a sve na njima visi i gluteus im je ravan? One uglavnom rade trčanje i jogu.

Mišići daju onaj zaobljen izgled brazilske zadnjice i ne dozvoljavaju da vam se triceps trese kao pihtija. Ukoliko nema mišića ostaje koža i salo koji vise. Sve više i više kako godine prolaze. I još jedna strogo čuvana tajna – celulit je salo i voda, nisu toksini. Nema masaže ili kreme koja će vam smanjiti celulit. Jedini način da rešite ovaj problem je da skinete salo i povećate mišićnu masu.

Dokazano je da čovek nakon dvadesete godine života godišnje gubi oko 250g mišićne mase. Gubitak mišićne mase je daleko veći problem kod žena nego kod muškaraca, upravo zbog slabije fizičke aktivnosti i beskonačnih kardio treninga. Održavanjem mišićne mase ne samo da se radi na poboljšanju izgleda, nego i na produženju vitalnosti čitavog tela.

meh.ro9841 455x614 Trening sa opterećenjem za žene

Više mišića troši više kalorija, što znači više sagorevanja sala. Samo pola kilograma mišića sagoreva i do devet puta više masti nego bilo koja aerobna aktivnost. Čitav život tražite način da sagorevate salo izležavajući se, a rešenje je bilo tako blizu. Čak vam ne trebaju ni tablete, samo nekoliko meseci u teretani.

Profesionalni trener, Ivana Spasojević

Editors choice