5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Mnogo puta ste se zapitali koje su vaše veštine i sposobnosti, da li ste talentovani i da li posedujete dovoljno znanja? Ne brinite, na pravom ste putu, odgovori leže u vama, samo treba postaviti prava pitanja.

Zašto volite baš tu profesiju?

Zapišite na listu papira spisak poslova koje ste do sada radili, one koje volite da radite. Šta je to što svaki posao čini interesantnim na svoj način i zbog čega vas toliko privlači? Kada napravite spisak, proverite još jednom i dodajte novo zanimanje koje vas zanima i još niste imali prilike da se oprobate u njemu. To zanimanje može biti iz različitih sfera, aranžiranje cveća, upravljanje kadrovima, rad u banci i niz neobičnih zanimanja u kojima se niste oprobali, a želeli biste. Sva ova zanimanja i aktivnosti koje ste zapisali moraju imati neku zajedničku nit, vašu veštinu koja je u vama i čeka da se ispolji u pravom momentu. Ukoliko uočite neku sličnost ili funkciju koju biste obavljali, lako će vam ukazati na sposobnosti koje biste trebali da posedujete za obavljanje jedne od ponuđenih aktivnosti i već ste na prvom tragu otkrivanja karijere koja vam pripada.

Gde ste se izgubili u vremenu?

Dok se okrenete prođe vam dan, tako i sat, minuti se i ne mere više. Od jutra vam kreću aktivnosti, ako nisu predavanja na fakultetu, onda je hobi. Krećete na jednu aktivnost, drugu, izađete sa prijateljima, dok dođete kući – još jedan dan je prošao. Kako ne biste uzaludno trošili dragoceno vreme, možda su ti kreativni momenti na treningu, plesu, u razgovoru sa prijateljima ključni za vaše prosvetljenje i pronalazak poslovnog rešenja. Hobiji vas uče da steknete naviku, odgovornost, posvećenost i pre svega da razvijate svoju kreativnost i ljubav prema nečemu što volite da radite. Preispitajte još jednom povezanost između vašeg trenutnog hobija i posla kojim biste želeli da se bavite, možda baš u tome i leži ključ. Radite ono što volite, ono u čemu ste najbolji i zbog čega se osećate ispunjeno i poletno svakoga dana.

woman 2014486a Tri načina kako otkriti svoje veštine i talenat

Koje su vaše najveće vrednosti?

Sada kada ste već sastavili listu poslova koje biste radili, kada se bavite hobijima koje volite, vreme posvetite sebi i zapitajte se koje su vaše najveće vrednosti koje posedujete i koja je glavna veza između onoga što biste radili i onoga što volite. Kada ste se preispitali dovoljno, vreme je da dobijete potvrdu spolja. Prijateljima uputite iste nedoumice i pitanja koja ste sebi postavili i čekajte odgovor. Možda vam se neće dopasti baš svi odgovori ili, naprotiv, možda baš i budete iznenađeni i ponosni na sebe.

Vratite se na papir, zabeležite i njihove odgovore, sa celom listom se pozabavite u tišini i preispitivanje privedite kraju. Možete se naći zbunjeni svim tezama koje ste napravili, veštinama i osobinama sa kojima ste se do sada upoznali, ali nemojte se uplašiti, to ste vi, to je ono što čini vaš put i nećete pogrešiti. Budite sigurni da koju god tezu izabrali sa papira, odluka je vaša i prava.

Alex Anđelković 

 

Editors choice