Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

BBC One priprema novu seriju, “Trial of Christine Keeler” uzbudljivu priču o jednom o najpoznatijih britanskih skandala, poznatih kao afera Prufomo. Glavnu ulogu igra Sophie Cookson, scenario je napisala Amanda Coe (nagrada BAFTA), a režija je poverena Andrei Harkin. Prema saopštenju za štampu, Keeler nije prikazana kao žrtva, već hrabra mlada žena koja nije htela da igra po pravilima moćnih muškaraca, koji su hteli da je ućutkaju.

Serija razmatra i sagledava kulturnu i seksualnu politiku koja stoji iza afere Prufomo, preispitujući sve što se o toj aferi zna.

Godine 1961, usred tenzije Hladnog rata, devetnaestogodišnja Christine Keeler, egzotična plesačica i budući model, imala je vezu sa oženjenim muškarcem srednjih godina – ministrom kabineta torijevske vlade Johnom Profumom, kao i sa ruskim diplomatom Jevgenijem Ivanovim. Dve godine kasnije, ministar je bio prinuđen da podnese ostavku, jer je lagao Parlament o njihovoj vezi.

BBC serija je poslednja u dugom nizu kreativnih projekata inspirisanih ovom aferom. Godine 1963, triler pod nazivom “The Keeler Affair” bio je odbijen od Britanskog odbora filmskih cenzora. Film “Scandal” iz 1989. godine, koji je prikazan u Kanu, a producirao ga je besramni producent Harvey Weinstein, prošao je mnogo bolje – iako je u početku dobio retku X ocenu (ekvivalent britanskog rejtinga 18), od Američkog filmskog udruženja, nakon premontiravanja postigao je skroman uspeh i zaslužio ocenu R.

Editors choice