Deluje kao da trend zanosnih, punih usana nikada neće izaći iz mode. To, dakle, znači da sve one devojke koje imaju tanje usne prate sve moguće trendove i već su vešte u iscrtavanju istih. TikTok je definitivno platforma koja donosi inovacije na svim poljima, naročito na poljima mode i nege, pa nam tako ovog puta donosi novi način iscrtavanja usana. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da su trendovi koje TikTok plasira već viđeni, ali ih prezentuju na jednostavan i praktičan način.

Bez obzira na to da li birate tamne, svetlije, mat ili sjajne ruževe, ono što je zapravo najvažnije jeste adekvatna priprema. Kao što i lice pripremate neposredno pre šminkanja, odnosno hidrirate, tako je potrebno i da pripremite usne. Uradite piling usana, potom ih osvežite nekim uljem ili labelom koje će intenzivno da ih hidrira. Nakon pripreme, možete da počnete sa iscrtavanjem usana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olya (@trishinaly)

Kako da dobijete efekat punih usana

Izaberite olovku tamnije nijanse, neka bude dovoljno oštra jer je potrebno da uradite precizne konture. Pre svega, važno je da usne ne precrtavate sa svih strana jer tako ćete izgledati neuredno i neprirodno, a svrha šminke je da naglasite svoje prirodne crte uz minimalno korekcija, dakle, prvo blago pocrtajte uglove usana i Amorov luk, nakon toga je potrebno da boju nešto intenzivnije dodate u centar usana i sve do uglova. Zatim, neka vam usne budu zatvorene i celu površinu prekrijte istom bojom, ali nek vam ruka bude opuštena jer vam nije potrebna najjači intenzitet boje. Kad ste to uradili, po sredini usana dodajte za nijansu svetliji ruž, najbolje bi bilo da po teksturi bude sjajan jer ćete tako dobiti najbolji efekat.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o dermaplaningu

Kome ovaj način iscrtavanja usana pristaje

Finalni rezultat može da stoji svima, ali je potrebno da nađete adekvatan način na koji nanosite olovku za usne. Nisu svi oblici usana isti i zbog toga morate da ih analizirate, šta je ono što želite da naglasite, na kom delu usana je potrebna malo jača boja, gde je dovoljno senčenje. Ne postoji univerzalno pravilo, ali ako imate male usne, fokusirajte se na njihovu sredinu jer vam je potreban utisak većih usana. Ako imate usne prosečne debljine, možete sobodno da napravite dublji efekat tako šo ćete u uglove naneti nešto tamniju olovku.

Eksperimentišite s oblikovanjem i nijansama olovaka kako biste ostvarili najbolji rezultat, jer u zavisnosti od vaše prirodne boje usana, olovka će se tako stopiti. Ako imate prirodno crvenu boju usana, a želite nešto svetliji efekat, poslužite se trikom da kao podlogu blenderom naneste na usne samo malo pudera, tako ćete imati neutralan podton. U slučaju da imate svetliju nijansu usana, lako ćete se prilagoditi svim nijansama ruževa i olovaka.

Ono što je, takođe, važno je da u svojoj kolekciji imate i tvrđe i mekše olovke za usne i da prilikom korišćenja ove tehnike tvrđom olovkom iscrtate uglove jer ćete tako dobiti obim i punoću, dok će mekša olovka kojom bi trebalo da pređete celu površinu učiniti da vaše usne izgledaju diskretno i prirodno.

Pročitajte i ovo: Kako slike veštačke inteligencije utiču na body positivity

Naslovna fotografija: instagram.com/trishinaly

Dragana Stojanović

Comments