Devica je šesti znak među znacima zodijaka u zapadnoj astrologiji, i stoga spada u šestu astrološku kuću. Ovo je znak koji se smatra introvertnim i ženstvenim i, u suštini, njime vlada Merkur. Muškarac Devica je jako oprezan u ljubavi, ali kada ga partner razume i ceni, postaje predivan.

Device su karakteristične po tome što svemu pristupaju celim srcem, pa ako razmišljate o opuštenom viđanju, Device nisu baš najbolja opcija za tako nešto. Međutim, ako ste ozbiljni i ako uspete da ga opustite, teško da ćete naći boljeg partnera od muškarca Device.

Jako je bitno znati da, ako već idete na dejt sa muškarcem Devicom, morate imati plan, jer oni vole da imaju sve isplanirano u minut – mentalno a i praktično. Vrlo su konzervativni po pitanju ovoga, pa im generalno ne odgovaraju neisplanirane stvari, tj. kada ‘ne znaju na čemu su’.

U prirodi muškarac Devica ume da bude jako analitičan i da često cepidlači. Često ume da budueod velike pomoći ljudima i da razume njihove probleme. Stoga, čak i ako vam je neprijatno da mu objasnite svoje probleme, od jedne Device se očekuje da razume problem i da vam ponudi pametno rešenje. Međutim, loša strana je što, ponekad, Device umeju da budu jako nekulturne i suviše iskrene dok analiziraju problem, što ume da bude jako uvredljivo. Zato, dok ste u vezi sa muškarcem Devicom, vrlo je mudro da ne iznosite problem sve dok ne budete spremni da potpuno iskreno razgovarate o njima.

Pročitajte i ovo: Kako da uredite dom prema svom horoskopskom znaku?

Muškarac Devica je zemljani element pa voli jednostavne stvari. Jako je lako ugoditi mu ako ste prizemni. Jako su oprezni po pitanju pedantnosti i čistoće, što ume jako da nervira. S druge strane, prihvatiće i priznati svoje greške ako im logično objasnite u čemu je problem. Njihova opsednutost logikom i činjenicama takođe ume da bude problem, naročito ako im je partner romantičan.

Oni nisu sanjari i s njima će život biti miran, bez ikakve neželjene drame. Kreativni su na sopstveni način i privlači ih priroda, baš zbog tog zemljanog elementa kom pripadaju. Štaviše, često su stidljivi, i od partnera se očekuje da unapređuje vezu.

Sve u svemu, muškarci Device su sjajni ako ste spremni za dugu vezu i najkompatibilniji su sa Jarcem, Bikom i Devicom.

Kako se osvaja muškarac Devica?

Devica je najteža za osvajanje od svih horoskopskih znakova. Biće vam potrebno puno strpljenja kako biste osvojili muškuu Devicu. Pre svega on veoma voli svoju nezavisnost i zna da sa njim uopšte nije lako. Toliko je organizovan i tačan, da ga uopšte nije lako pratiti, osim toga, ne sviđa mu se što drugi stalno pokušavaju da ga promene.

Dakle, muškarac Devica se pre svega osvaja razumevanjem i prihvatanjem. Možda nije baš uvek lako razumeti perfekcionističku Devicu, ali čak i kad ne razumete, jasno vam je da je on, naprosto, takav i da on ne bi menjao te osobine koje poneki smatraju iritantnim. Tako da vam ostaje ili da prihvatite, ili da potražite drugačiju osobu.

Sa Devicama idite polako. Potrebno im je mnogo vremena da steknu poverenje u bilo koga, zato ponekad period dejtovanja traje duže ili započnu vezu sa prijateljem – zato što je to već neko kome veruju.

Treće, nemojte odustajati zato što vam se čini da je hladan. Ono što je karakteristično za Device, bilo da su u pitanju muškarci ili žene jeste da na prvi pogled deluju hladno. I to je ono što mnoge ljude odbije da uopšte i probaju da im se približe. Spolja jesu hladni, ali kada od vas dobiju svo to razumevanje koje im je toliko potrebno u partnerskom odnosu, oni će se istopiti u vašem zagrljaju.

Pročitajte i ovo: Tamna strana svih horoskopskih znakova (prvi deo)

Takođe, imamo još jedan savet o tome kako se muškarac Devica ponaša u vezi. Ako i jedan znak ne voli dramu, to je Devica. Od nje ćete naučiti kako da vladate svojim emocijama i ne upadate u konflikt tako lako. One ne izbegavaju konflikt, ali su vrlo svesni toga šta se dešava oko njih, izuzetno su analitični i u stanju da daju nepobedive argumente. Ako probate da se posvađate sa njima, vrlo brzo će vas saterati u ćošak.

Zato, ako želite nešto da im predočite, bolje im govorite o svojim osećanjima i kako ste povređeni, nego što ćete pokušati da sačinite racionalan argument.

Pročitajte kako da osvojite muškarca Ovna, Bika, Blizanca, Raka i Lava ovde.

Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments