Slikanje je često povezano sa svojom simbolikom, a ljudi mogu komunicirati preko fotografija na začuđujuće načine. Upravo to otkrivaju trikovi koji će vam pomoći pri poziranju i nameštanju za fotografisanje.

Čak i kod najpouzdanijih žena, koje su sigurne u sebe, dešava se da ih foto-aparat ne voli i da ispadnu loše na slikama. Često smo zadovoljni onim što vidimo u ogledalu, ali ne i na displeju foto-aparata. Šta se dešava, kakva je to magija?

Istina je sledeća: jedino kada vas slika profesionalni fotograf, pod određenim osvetljenjem i u nameštenoj prostoriji, bićete prezadovoljni slikama. U ostalim slučajevima, veoma je teško napraviti fotografiju po ugledu na njih. Treba da se spoje kockice, da se uhvati dobro svetlo, da se podesi blic i ostale pojedinosti u koje ne bismo da ulazimo.

No, da se fokusiramo na trikove koji vam mogu pomoći da izgledate što bolje na fotografijama i kako vam se ne bi desili ispadi kojima ćete se kasnije smejati.

Najvažnija stvar kod slikanja je da umete da se namestite, a ukoliko niste tip koji voli poziranje i veštačke poze, moramo vam reći da je bolje tako nego bezuspešno pokušavati da se napravi spontana fotografija. Ne zaboravite da se čak i tada pozira, a i glumi.

Koristite jezik

Ovo je jedan od najboljih trikova, a pritom i najčudniji. Možda ćete se osećati smešno, ali oni koji se razumeju u fotografiju kažu da je jedan od seksi pokreta onaj kada nežno prislonite jezik na gornju usnu. Još dodaju da se tako izdužuju vrat i vilica, a gubi se podbradak.

Iskrivite glavu

Ovo je poza kojom se izbegava direktan čeoni snimak. Vaše lice igleda uže, a vi ostavljate utisak više osobe. Bradu možete takođe nagnuti na gore ili na dole, nešto više iznad vaše prirodne linije.

150 Trikovi za poziranje pred foto aparatom
Comments