Kako ne bismo čudno hodali u potpeticama, potrebni su nam trikovi za udobnije štikle koji će nam olakšati nošenje omiljenih cipela. Ništa ne izduži nogu i ne dopuni svaki autfit perfektno kao par seksi potpetica. Ali, budimo iskreni: nekada je đavolski teško hodati u njima i izdržati celo veče, a da se ne prezujemo.

Ipak, postoje male “cake” koje će vam pomoći da i najneudobnije štikle pretvorite u udobnu obuću, u kojoj ćete graciozno izgledati u svakoj prilici.

Trikovi za udobnije štikle

Razgazite ih pre nego što ih obujete

Može biti primamljivo da obujete taj fenomenalni par potpetica pravo iz kutije. Ali, pre nego što to uradite, odvojite malo vremena da ih razgazite. A koji je najlakši (i najbrži) način da razgazite novi par potpetica? Obujte debele čarape, zatim obujte cipele i produvajte ih fenom. Kombinacija debljih čarapa sa toplotom će ih oblikovati u skladu sa vašim stopalima, tako da vam odgovaraju kao da ste ih nosili nedeljama. Kriza je sprečena.

Koncentrišite se na hodanje

Hodanje u paru potpetica nije ista igra kao hodanje u paru ravnih cipela – ipak zahteva malo strategije. Kad hodate u štiklama, trebalo bi da hodate “od pete do pete”. Umesto da spustite celo stopalo odjednom, uverite se da uvek prvo počinjete korak sa petom kako bi vaš hod izgledao što prirodnije, čak i ako ste početnica.

Pored toga, pokušajte da se malo više naslonite svojom težinom, nego što biste to činili prirodno dok hodate. Odupiranje želji da se nagnete će malo izbalansirati vašu težinu, a u međuvremenu će vam hodanje biti lakše.

Usporite

Uprkos tome što može biti primamljivo da hodate u štiklama istom brzinom kao što hodate u drugim cipelama, šanse su da se to neće završiti dobro (samo Carrie Bradshaw je sposobna za to). Pokušajte da usporite hodanje. Čak i ako se osećate neprijatno zbog toga što je malo sporije nego što biste se prirodno kretali, izgledaće mnogo manje nespretno od pokušaja da žurite u njima, pogotovo ako često ne nosite potpetice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimmy Choo (@jimmychoo)

Uzmite u obzir visinu potpetice

Iako štikle od 12 cm postoje (i možda vam padnu na pamet kad pomislite na potpetice), one definitivno ne moraju biti vaš izbor. Ako ste novajlija sa štiklama ili jednostavno ne volite da ih nosite, odlučite se za visinu potpetice od 7 cm ili niže, a one visoke prepustite stručnjacima. Živimo u vremenu u kojem su kitten štikle, odnosno, niske, stabilne potpetice popularne – iskoristite to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimmy Choo (@jimmychoo)

Budite pripremljeni

Postoji milion proizvoda koji mogu da učine nošenje potpetica podnošljivijim – i bilo bi nam pogrešno da ih ne iskoristimo. Imate uska stopala koja klize u štiklama? Koristite uloške za petu. Imate par koji vam ostavlja žulj na peti bez obzira šta radite? Probajte flastere. Bez obzira na vaš problem, postoji proizvod koji vam može pomoći da ga rešite. Čak i ako mislite da vam flaster neće biti potreban tokom izlaska, držite ga u torbi za slučaj da se pojave problemi.

Pročitajte i ovo: Da li ste znale da verovatno nosite pogrešnu veličinu brushaltera? Ne brinite, niste jedine

Naslovna fotografija: instagram.com/aminamuaddi

Božica Luković

Comments