“U ime oca i sina i kuće Gucci”, rekla je Lady Gaga u traileru za film “House of Gucci” – i od sada pa zauvek smatramo da neće postojati bolja zakletva od pomenute. Dugoočekivani film “House of Gucci”, u kojem će glavne uloge igrati muzičarka i glumica Lady Gaga i talentovani, Oskarom nominovan glumac Adam Driver – dobio je svoj prvi trailer. Malo je reći da smo veoma uzbuđeni!

Ovaj film sniman je po istoimenom romanu iz 2001. godine, koji je dve decenije od objavljivanja konačno dočekao svoju filmsku adaptaciju. Pored Drivera i Lady Gage – u ostalim ulogama naći će se sjajna glumačka postava koju uključuju Salma Hayek, Jared Leto, Al Pacino i Jeremy Irons. Film će suštinski pratiti život i poručeno ubistvo naslednika kuće Gucci, Maurizio Gucci-ja, za koje je optužena njegova supruga Patrizia Reggiani Martinelli, ali će nam zapravo prikazati širu sliku luksuznog života, slave, porodice i izdaje. Režiju ovog filma potpisuje poznati holivudski reditelj Ridley Scott, koji se istakao ostvarenjima poput filmova “Gladiator”, “Blade Runner”, The Martian” i “Thelma & Louise”.

Modna kuća Gucci jedna je od najpoznatijih modnih kuća u svetskoj modnoj istoriji, a osnovao ju je Guccio Gucci u Firenci 1921. godine. Nakon što je njegov sin Aldo došao na mesto kreativnog direktora, na kojem je bio od 1953. do 1986. godine – modna kuća Gucci je procvetala i postala simbol italijanskog Dolce Vita načina života, koji predstavlja i dan danas. Aldov rođeni brat, glumac Rodolfo, otac je Maurizia koji je bio sledeći u redu za nasledstvo modne imperije Gucci, ali njegova sudbina dobila je neočekivani preokret u trenutku u kojem je upoznao svoju buduću suprugu, Patriziu Martinelli. Za vreme njihovog braka, ona je postala jedna od najaktivnijih žena visokog društva, koja je redovno učestvovala na svečanim događajima, proslavama i ekskluzivnim žurkama, ali taj način života neće dugo potrajati.

Comments