Stereotipe nije niko seo i izmislio, da bi nervirao one koji se u njega ne uklapaju i zagorčavao sebi život i kvario sve međuljudske odnose – stereotipi su nastali zato što se većina osoba ponaša na određen način, zato što se neko takvo ponašanje prikazuje kao vrlina, ili odlika i zato što ljudi svojim ponašanjem potvrđuju stereotipe. Svi se ukapamo u po neki, to je sigurno. U kom stereotipu o ženama pronalaziš sebe? A koji te posebno nerviraju?

Žene ne umeju da se parkiraju u rikverc

Ako si dobar vozač, verovatno si i sama svesna da “voziš k’o muško” i često te nerviraju neodlučni i nevešti vozači (za koje se ispostavi da su žene).

Ako je neraspoložena, to je PMS

Ponekad jeste PMS, ali ako šiziš zbog nečeg što ti je užasno važno, a on te u tome izdao, ispalio, zaboravio, slagao i još te pritom pita da li si u PMS-u, poželiš da ga izmlatiš, tako da se puši!

Žene nemaju pojma o sportu

To što treniraš odbojku, karate, gimnastiku, ili vežbaš u teretani, ideš na plivanje, klizanje, džoging, to se ne računa, ako te ne zanima fudbal i ako ne znaš da nabrojiš timove, prvenstva, trofeje, stadione, gradove, kao u kvizu.

Žene ne umeju da koriste alat

Ok, često ne umeju, jer i ne pokušavaju. Žene umeju da improvizuju uz pomoć makazica, selotejpa, pincete, konca – i da pozovu majstora kad njihova veština improvizacije nije dovoljna. Ali, neke žene imaju kutiju sa alatom, koji sav umeju da koriste. Neke žene su i automehaničari.

Nikad nemaju dovoljno cipela i šta da obuku

Ovo bi moglo da važi za sve žene – one i ne očekuju da muškarci to razumeju.

Sve žene žele da se udaju

U redu, većina žena želi brak i porodicu. Ali, ne žele sve. Neke čak izričito nikako ne žele brak, a neke ne žele ni partnerstvo. Kao što ne žele sve žene da imaju decu.

Comments