Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) je rođen 1969. godine u Teksasu i proslavio se u Holivudu kao glumac. Odrastao je u konzervativnoj katoličkoj porodici. Njegov otac Džim Mekonahi (Jim McConaughey) je bivši profesionalni fudbaler.

Pokušavajući da se pronađe sa 19 godina odlazi u Australiju, gde je zarađivao za život pranjem sudova. Nakon toga vraća se u rodno mesto, rešen da upiše Univerzitet u Teksasu i da postane advokat. Posle kraćeg vremena primetio je da mu nešto nedostaje. Knjiga “Uradi to odmah” Oga Mandina (Og Mandino) inspirisala ga je da se bez oklevanja okrene filmskoj režiji. Od 1991. godine bavio se snimanjem reklama, tražeći svoj glumački talenat. Obrazovnu kvalifikaciju dobio je režiranjem kratkog filma Chicano Chariots i diplomirao je 1993. godine. Nakon niza manjih uloga slavu je stekao 1996. godine filmom “Vreme za ubijanje” (A Time to Kill), u kome su glumili i Sandra Bulok (Sandra Bullock) i Semjuel Džekson (Samuel L. Jackson).

Slika 2104 U krevetu sa… Metjuom Mekonahijem

Šarmantan i zavodljiv

O njegovom talentu govori 49 filmskih ostvarenja. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, kao što su Teen Choice Awards, MTV Movie Awards, Florida Film Critics Circle Awards i druge. Neki njegovih od najpoznatijih filmova su “Neplanirano venčanje” (The Wedding Planner) sa Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), “Linkolnov advokat” (The Lincoln Lawyer), “Ubica Džo” (Killer Joe), “Slabost” (Frailty) i mnogi drugi…

Slika 398 U krevetu sa… Metjuom Mekonahijem

Metju u jednom od najnovijih filmova - "Blato"

Pored zavidnih nagrada za uspešne filmske projekte, magazin “People” ga je 2005. godine imenovao za najseksepilnijeg muškarca. Pre nego što je stao na ludi kamen, mnoge poznate glumice mu nisu odolele. Bio je u romantičnim vezama sa Sandrom Bulok, Ešli Džad (Ashley Judd), Penelopom Kruz (Penelope Cruz). Danas je srećno oženjen brazilskom manekenkom i voditeljkom Kamilom Alves (Camila Alves) i ponosni je otac dečaka Levija (Levi Alves McConaughey) i devojčice Vide (Vida Alves McConaughey). Ove godine su saopštili da očekuju i treće dete.

Slika 479 U krevetu sa… Metjuom Mekonahijem

Porodica Mekonahi

Pored toga što je zgodan i uspešan i privatno i poslovno, takođe je hrabar i možemo ga nazvati herojem. Nakon poplave u Nju Orleansu, uzrokovane uraganom “Katrina”, spasio je više vrtsta ugroženih životinja. U Kaliforniji se 2006. godine hrabro suprotstavio dvojici mladića koji su pokušavali da naude mački.

Ukoliko više volite “loše momke”, Metju je i dalje po ukusu. Godine 1999. uhapšen je u Teksasu u ranim jutarnjim satima zbog posedovanja kanabisa, remećenja javnog reda i mira glasnom muzikom, i optužen je i za opiranje hapšenju. Priznao je krivicu i platio kaznu u iznosu od 50 dolara.

Metju Mekonahi je muškarac za svačiji ukus. Uspešan, hrabar, zgodan, loš momak, a u isto vreme i porodičan tip čoveka. Sigurni smo da biste teško mogle da mu odolite…

Slika 561 U krevetu sa… Metjuom Mekonahijem

Neodoljivi Metju

Izvori fotografija: img.poptower.com, img2.timeinc.net, aceshowbiz.com, yeshairstyles.com, files.mom.me, wallpaperscraft.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments