U potrazi si za savršenim serumom za osetljivu kožu? Otkrivamo ti sve o Mixa Hyalurogel serumu koji smo testirali!

Dan uvek najbolje počinje onda kada se probudimo sa dobrim osećajem u svojoj koži.

Tih nekoliko minuta pre i za vreme jutarnje rutine nege, dovoljno je da nam obeleži ostatak dana i pripremi nas za uspešno obavljanje ostalih dnevnih aktivnosti. Ukoliko nas koža zateže, pecka, suva je ili nam pruža osećaj neprijatnosti – ostaćemo nezadovoljni i dekoncentrisani, ali ukoliko je učinimo hidriranom i negovanom – možemo se bezbrižno i neometano posvetiti svojim planovima. Ovo je značajno u svakom periodu godine, ali naročito u prelasku iz letnje u zimsku sezonu, kada vlažnost vazduha postaje manja, a osetljiva koža je još sklonija neželjenim iritacijama.

Zato je sada pravo vreme da svojoj koži pružimo adekvatnu, svakodnevnu hidrirajuću negu koja će ne samo umiriti trenutno stanje naše kože već će sprečiti i buduću pojavu neželjenih nuspojava. Kako bismo bili sigurni u proizvode koje biramo, odlučujemo se za proverene dermokozmetičke brendove, čiji su proizvodi formulisani pod medicinskim nadzorom, dermatološki testirani i hipoalergeni.

Takođe, kada smo u potrazi za proizvodima koji će negovati osetljivu kožu, potrebno je da obratimo posebnu pažnju na sastojke u njihovom sastavu, koji bi trebalo da budu posebno prilagođeni potrebama osetljive kože.

Sastojci kakve tražimo su:

  • Čista hijaluronska kiselina, odnosno, prirodna komponentna strukture kože koja ima posebnu sposobnost da zadrži do 1000 puta veću težinu vode od sopstvene,
  • Nijacinamid, odnosno vitamin B3,
  • Pantenol, odnosno provitamin B5.

Svaki od ovih sastojaka aktivno deluje na suvu kožu i njene odlike, a oni se mogu naći upravo u novom Mixa Hyalurogel serumu – koji će se tek pojaviti na tržištu u okviru već dobro poznate Mixa Hyalurogel linije.

Čak 138 žena isprobalo je novi Mixa Hyalurogel serum namenjen osetljivoj koži, a ovo su njihovi utisci!

VIDI REZULTAT

Mixa Hyalurogel serum - vaš novi partner u nezi osetljive kože

Mixa Hyalurogel serum namenjen je normalnoj do suvoj osetljivoj koži, a u sebi sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline od svih proizvoda iz Mixa Hyalurogel linije. Uz prisustvo čiste hijaluronske kiseline, ovaj serum u sebi sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka za stručnu negu kože, kao što su nijacinamid (vitamin B3) i pantenol (provitamin B5).

Novi Mixa serum osetljivoj koži pruža neprekidnu hidrataciju tokom čitava 24 časa, za vidljivu vlažnost i jedrinu kože. Formulisan je pod medicinskim nadzorom i hipoalergen je, a njegova tekstura je veoma lagana i sveža, te je koža veoma brzo upija. Uz to što je nelepljiv, usled čega ga možete neometano koristiti kao podlogu za nanošenje šminke, ovaj serum je nekomedogen, što znači da možete zaboraviti na strah od začepljenih pora. Već nakon prvog korišćenja osetićete da je koža umirena, a osećaj neugodnosti i zatezanja je umanjen. Nakon četiri nedelje korišćenja, vaša koža će biti primetno mekša, glađa i zdravijeg izgleda.

Ukoliko niste sigurni kako bi trebalo da izgleda ispravna nega osetljive kože Mixa Hyalurogel serumom, kada bi tačno i na koji način trebalo da ga nanesete kako biste postigli željene rezultate – za vas smo izdvojili savet dermatologa Milice Marković!

Dr.sci.med. Milica Marković

Savet dermatologa
Milice Marković:

„Nanosite serum sa hijaluronskom kiselinom na VLAŽNU kožu! Jako je važno da znate da NE TREBA da nanosite hijaluron na suvu kožu u suvim uslovima. Razlog je jednostavan, hijaluronu je potrebna voda da bi funkcionisao, te ako ga nanesete na suvu kožu uz suv vazduh, on će izvlačiti vodu iz dubine kože i vući će je na površinu gde će izvetriti, a koža će izgledati još suvlje. Upravo zato je uvek bolje da serum nanesete na vlažnu kožu.

Ako lice prethodno očistite adekvatnim hidratantnim čistačem, biće dovoljno vlažno da na njega odmah nanesete serum. Zato birajte čistače lica obogaćene glicerinom ili hijaluronskom kiselinom.“

Bonus savet: Nanesite Mixa Hyalurogel kremu za lice nakon nanošenja Mixa Hyalurogel seruma, kako biste “zaključali” hidriranost koju je serum pružio vašoj koži - nakon čega možete nastaviti sa daljom rutinom nege.

Mixa Hyalurogel linija -
recept za negu osetljive kože, preporučen od strane dermatologa

Uz korišćenje adekvatnog hidrirajućeg seruma za lice, ključno je i da pažnju posvetite celokupnoj nezi kože odgovarajućim dermokozmetičkim proizvodima, kako biste postigli najbolje rezultate i sprečili pojavu neugodnosti svojstvenih osetljivoj koži. Naša preporuka za dnevnu i noćnu negu kože lica i tela su proizvodi iz Mixa Hyalurogel linije, a više o ovoj jedinstvenoj liniji otkrivamo vam u nastavku.

Mixa Hyalurogel linija obogaćena je čistom hijaluronskom kiselinom, a proizvodi iz ove linije namenjeni normalnoj, dehidriranoj i suvoj osetljivoj koži preporučeni su od strane Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti u Beogradu. Uz novi Mixa Hyalurogel serum, u ovoj liniji možete pronaći sve što je vašoj osetljivoj koži potrebno – micelarno mleko, light i rich dnevne kreme za lice, kao i kremu za noćnu negu. Kompletna Mixa Hyalurogel linija dermatološki je testirana na 100% osetljivoj koži i sadrži hipoalergene i nekomedogene proizvode.

Mixa Hyalurogel micelarno mleko

namenjeno je efikasnom uklanjanju svih nečistoća i šminke sa lica. Uz nežno čišćenje kože, ovo mleko je negujuće i hidrirajuće. Njegova hidrirajuća formula obogaćena je hijaluronskom kiselinom, a ovaj proizvod je hipoalergen i ne sadrži alkohol. Možete ga naneti pamučnim tupferom, bez potrebe za trljanjem i ispiranjem.

KUPI ODMAH

Mixa Hyalurogel Light krema za lice

je dnevna krema koju odlikuje lagana, gelasta tekstura, zahvaljujući kojoj se ovaj proizvod veoma lako upija. Ova krema namenjena je intenzivnoj hidrataciji normalne i dehidrirane kože, sadrži 7% glicerina, obogaćena je hijaluronskom kiselinom i pruža koži hidrataciju tokom 24 časa.

KUPI ODMAH

Mixa Hyalurogel Rich krema za lice

je dnevna krema gušće, kremaste teksture namenjena suvoj i veoma suvoj osetljivoj koži. Ova nekomedogena hidratantna krema u sebi sadrži 10% glicerina, obogaćena je hijaluronskom kiselinom i pruža neprekidnu hidrataciju tokom 24 časa – koju zatim zadržava u epidermisu. Odlikuje je osvežavajuća, kremasta tekstura koja se brzo upija i ostavlja prijatan osećaj na koži, a nakon njenog korišćenja koža je umirena, negovana, blistava, vitalna, vidljivo zaglađena i zategnuta.

KUPI ODMAH

Mixa Hyalurogel noćna krema za lice

namenjena je regeneraciji kože, a uspešno sprečava neželjenu dehidrataciju tokom noći. Ova krema obogaćena je hijaluronskom kiselinom, kao i umirujućim uljem divljeg lana. Njena kremasta tekstura tokom noći stvara zaštitni sloj koji deluje na osetljivu kožu i njenu barijeru. Nakon celonoćnog delovanja, osetljiva koža je osvežena, blistava i vizuelno glatkija.

KUPI ODMAH

Čak 138 žena isprobalo je novi Mixa Hyalurogel serum namenjen osetljivoj koži, a ovo su njihovi utisci!

Kada se dobro osećamo u svojoj koži, sve je moguće. Ali, kada nas koža zateže, pecka, kada je suva ili nam pruža osećaj neprijatnosti - ne možemo se skoncentrisati ni na šta drugo sem na nelagodne simptome sa kojima se susrećemo. U pitanju su simptomi poznati svakoj osobi sa osetljivom kožom sklonom reakcijama, ali srećom, osetljiva koža se može umiriti ukoliko se svakodnevno hidrira i adekvatno neguje. A šta nam je potrebno za negu osetljive kože?

U sastavu proizvoda za negu osetljive kože, koja je često normalna do suva, trebalo bi da tražimo ključna tri sastojka, posebno prilagođena potrebama osetljive kože - čistu hijaluronsku kiselinu, nijacinamid (vitamin B3) i pantenol (provitamin B5). Takođe, kako bismo sprečili neželjene reakcije, izuzetno je važno da biramo proizvode koji su provereni, formulisani pod medicinskim nadzorom, hipoalergeni i dermatološki testirani.

Zato smo odabrali Mixa Hyalurogel serum, novi proizvod iz Mixa Hyalurogel linije koji ispunjava sve pomenute uslove i poslali ga na čak 138 adresa. Ovaj serum testiralo je 138 žena sa osetljivom kožom, a u nastavku sa vama delimo rezultate testiranja i neke od njihovih utisaka!

Starosna dob ispitanica

Najčešći tip osetljive kože kod ispitanih žena

Nivo osetljivosti kože ispitanica

Faktori koji su uticali na odluku ispitanih žena da isprobaju Mixa Hyalurogel proizvode

Čak 95,6% žena zadovoljno je efektima koje su primetile nakon korišćenja Mixa Hyalurogel seruma, a 95% žena bi ovaj serum preporučilo bliskoj osobi.

Stepen zadovoljstva nakon korišćenja Mixa Hyalurogel seruma na skali od 1 do 5

Procenat ispitanih žena koje bi preporučila Mixa Hyalurogel serum bliskoj osobi

Stepen zadovoljstva efektima Mixa Hyalurogel seruma nakon prvog korišćenja

Stepen zadovoljstva efektima Mixa Hyalurogel seruma nakon prvog korišćenja

Procenat ispitanih žena koje će nastaviti sa korišćenjem Mixa Hyalurogel seruma

"Veoma mi se svidela sama tekstura proizvoda, s obzirom na to da mojoj koži odgovaraju gelaste teksture koje ne pune pore i ne maste kožu. Odlična je za podlogu pre šminkanja i daje lep osećaj svežine i prijatnosti na licu."

Sofija Aćimović