Život je pun mogućnosti, a neke savim jednostavne stvari lako vas mogu učiniti srećnima.

Dajte sebi vetar u leđa i uradite neke od stvari koje vas pokreću.

sredjivanje kuce Učinite nešto čime ćete se ponositi

Sredite svoju kuću. Malo aktivnosti nikad nije na odmet, a osećaj koji vam donosi uredan dom je nezamenljiv.

Prodajte svoje stvari. Sigurno imate gomilu stvari koje vam oduzimaju prostor i prave nered u kući. Ulogujte se na neki od sajtova za prodaju i stavite ih na licitaciju. Pored toga što će vam biti uzbudljivo da pratite kretanje cene vašeg predmeta, zaradićete na nečemu što biste verovatno na kraju samo bacili.

kuvanje Učinite nešto čime ćete se ponositi

Svakodnevno na društvenim mrežama viđate kako se ljudi hvale svojim kulinarskim dostignućima, i nije vam jasno u čemu je stvar. Probajte sami – kreativno je, zabavno, bićete ponosni rezultatima a vaši prijatelji će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti.

Hranite se zdravo i vežbajte. Kao što je važno uštedeti novac za budućnost, tako je važno i štedeti svoje telo i ulagati u njega. Bićete iznenađeni koliko se bolje osećate posle treninga ili zdravog obroka, rezultati će biti dugoročni, izgledaćete lepše i biti ponosni na sebe.

planiranje putovanja Učinite nešto čime ćete se ponositi

Da li ste znali da se najveće uzbuđenje oko putovanja javlja u fazi dok ga još planirate? Pa, uživajte i počnite da planirate!

Isključite sve svoje uređaje na dan. Toliko ste ovisni o kompjuteru, TV-u i pametnom telefonu, da ni ne shvatate kako bi život izgledao spravica koje vam oduzimaju vreme, kvare oči, ali nesumnjivo olakšavaju život. Ako ih bar jedan dan isključite, otkrićete da odjednom imate vremena da pročitate sve knjige koje ste otpočeli, a nekako niste stigli, da odete u šetnju ili provedete više vremena sa svojom porodicom.

reciklaza Učinite nešto čime ćete se ponositi

Počnite da reciklirate. Raspitajte se o reciklažnim pogonima u zemlji, ili stupite u kontakt sa ljudima koji zarađuju prikupljanjem praznih limenki i flaša u svrhe reciklaže. Uradićete mnogo za očuvanje životne sredine – i biti ponosni na sebe.

Posvetite pažnju svojim roditeljima. Vaši roditelji su posvetili svoj život vašem odgajanju i sada je konačno došao trenutak kada ste u prilici da im se bar malo odužite. Iskoristite tu priliku i osećaćete se neverovatno.

Jasna Stanić

 

 

Comments